Jäätelö pelkistä mansikoista

 

Aurinkopäivien kunniaksi ajattelin postata ihanan kesäisestä terveellisestä ja erityisesti herkullisesta jätskistä, jota tyttären kanssa nautiskeltiin juuri auringossa.
Yllättävän monesta marjasta tai  hedelmästä saa tehtyä erilaisia annoksia ja versioita lisäämättä juuri mitään muita aineita, kuten aikaisemmassa postauksessa Lettuset pelkästä banaanista. Mansikka on suunnilleen parasta kesäherkuteltavaa, mitä tiedän ja tuoreena parhaimmillaan. Sitäkin on kiva kuitenkin nauttia välillä erilaisissa muodoissa. Maaliskuun synttäreillä tehtiin siitä mehua, josta tuli tos hyvää. Siitä tein postauksen Kevään raikkain mehu melonista ja mansikoista. Nyt tehtiin jäätelöpuikkoja mansikasta limetillä maustettuina.

 

Blenderissä pitää olla lasikannu, jotta se kestää jäistä ja pohjalle kannattaa kaataa ensin vähän vettä. Teimme kolme jätskiä, joihin meni pussillinen (250 g) mansikoita. Maustoimme ne yhdestä limetistä puristetulla mehulla. Jos haluaa luontaista mansikkaa makeamma maun, voi lisätä mukaan muutaman tipan makeutusainetta.
Jäiset mansikat ja limettimehu hurautetaan mössöksi. Välillä blenderi pitää pysäyttää pariin kertaan ja ohjata jäämassa alaspäin lusikalla. Lopputulos näin pienelle määrälle jäi hieman rakeiseksi, mutta sain sen helposti mössöttyä lautasella tasaiseksi vain painelemalla lusikalla. Mössön sitten painelin muovisiin jääpuikkomuotteihin, latoin kannet päälle ja vielä pariksi tunniksi pakastimeen jähmettymään muotoonsa.
Parasta näissä jäätelöissä on tietysti ihanan mansikkaisen maun lisäksi se, että niitä voi herkutella hyvällä omalla tunnolla vaikka kuinka monta.

 

Tehosekoittimen pohjalle jäi vielä pieni satsi jäistä mansikkamössöä. Lisäsin sekaan muutaman palasen hunajamelonia ja reilusti vettä ja hurautin niistä raikkaat kesäjuomat. Niitä päästiin nautiskelemaan kuistilla kesäisissä tunnelmissa ja samaan aikaan mansikkajätskitkin valmistuivat.
EDIT: Hyvän lukijakommentin muistuttamana suosittelisin käyttämään VAIN kotimaisia pakastemansikoita.

 

 

 

VHH- Mansikkajäätelö, yhdessä jäätelössä on alle 10 g hh
 
Resepti kolmelle reilulle jäätelöpuikolle:
250 g eli 1 pussi pakastemansikoita 
1 limetti
 
Ohjeet ovat ylhäällä kuvien yhteydessä.
Kommentit (2)
  1. Mielestäni tällaisten reseptien yhteydessä olisi hyvä muistuttaa siitä, että ei-suomalaisia pakastemarjoja ei pidä käyttää kuumentamatta. Marjat käsitellään usein likaisella vedellä jäädytysvaiheessa, vaikka itse marja olisikin kunnossa. Kuumentamattomat pakastemarjat ovat eräs yleisimmistä ruokamyrkytysepidemioiden syistä Suomessa.

  2. inspirations
    3.5.2016, 20:14

    Hei! Hyvä kommentti, ehdottomasti käytän ja suosittelen käyttämään vain kotimaisia pakastemansikoita. Lisään sen tekstiinkin. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *