Irtiotto arjesta – heposti ihan lähellä

Kaupallinen yhteistyö: Radisson Blu Plaza Helsinki

Irtiotto arjesta - heposti ihan lähelläIrtiotto arjesta - heposti ihan lähellä

Irtiotto arjesta - heposti ihan lähellä

Miten mielettömän hyvä fiilis on olla taas terve ja voimissaan kahden viikon aikaeroväsymyksen ja flunssan jälkeen. En ole kovin usein sairastellut ja varsinkin näin pitkä flunssa alkoi jo olla turhauttava. Mutta se päättyi viikonloppuna niin piristävissä ja rentouttavissa merkeissä, että nyt se on jo kuin kaukainen muisto.

Mieheni työn kautta oli nimittäin perjantaina gaalatilaisuus, johon osallistuin avecina. Siellä päästiin nauttimaan juhlavista tunnelmista hyvän seuran ja herkkujen parissa. Ja sama linja jatkui vielä sieltä lähdettyämmekin.

Staycation omassa kotikaupungissa

Vaikka asummekin Helsingissä, päätimme juhlistaa iltaa yöpymällä juhlapaikan vieressä  hotellissa. KIitos juhlavien ja vieraanvaraisten puitteiden ja ystävällisen henkilöstön, saimme nukahtaa upean sviitin makuuhuoneen muhkeassa sängyssä suut hymyssä korvasta korvaan.

IG Stoorin puolella kerroinkin jo, että parannuin viimein kuin taikaiskusta koko siitä ihanasta miniloman fiiliksestä, jonka perjantai-ilta ja vielä seuraavan aamun ylellinen hotelliaamiainen  toivat tullessaan.

Plazan aamiaisessa välittyi minusta sama fiilis kuin muuallakin hotellissa.Suuret linjat, kuten  vanhan rakennuksen jugend-arkkitehtuuri ja hyvällä maulla tehdyt uudistamiset toimivat upeasti, mutta vähintään yhtä tärkeää on minusta ne pienet yksityiskohdat, jotka on ajateltu sekä hyvällä maulla että sydmellä. Niihin törmää jo heti hotelliin sisään astuessaan, kun raikkaat yrttivedet, hedelmät ja suloiset namipurkit odottavat aulassa.

Huoneessa nautitun aamiaisen sijasta halusimme mennä Super Breakfast-buffettiin, koska tiesin entuudestaan, miten hyvä se on. Aamiaisella on huomioitu ihan jokaista. Itse teen ystävänä kiinnitin heti huomiota ihanaan teenurkkaukseen, josta ei puutu mitään, samoin raikkaita mehuja voi valita kätevästi padin valikosta ja terveellisiä smoothieita ja vitamiinishotteja kotimaisista marjoista löytyy kauniisti aseteltuina buffeteista ja suoraan pöytiin tarjoiltuina. Gluteenittomat ja vegaaniset ruoat löytyvät helposti ja kokki tekee munakkaat oman toiveen mukaan, minun valintani oli poromunakas. Jälkkäriksi ladoin vielä lautaselle tuoreita marjoja ja juustoja.

Onneksi muuten aamiaisen aikana kilahti ystäältä tekstarilla kutsu kävelylle iltapäivällä – se oli enemmän kuin tervetullut illan gaalaillallisen ja pitkän aamiaisen jälkeen.

Sama linja jatkuu Plaza Loungessa, jonne on Business Class-huoneista vapaa pääsy. Siellä upean rakennuksen puitteet tulevat kaikkein parhaiten esille. Lounge on tehty pitkille korkeaa keskussalia kiertäville parvekemaisille tiloille, joista on upea näkymä koko rekennuksen korkeaan ja koristeelliseen ravintolatilaan. Vanha arkkitehti luo raamit tilalle, joka on sisustettu tosi viihtyisäksi ja persoonalliseksi suomalaisilla kalusteklassikoilla. Pallotuolissa voi siemailla ihan omassa rauhassaan aamiaista tai illemmalla naposteltavaa viinilasillisen tai virvokkeiden kanssa.

Vaikka lounge on avotilaa, sinne on myös toteutettu kekseliäästi tilaa jakavilla suurilla näytöillä alueita, joissa voi helposti pitää rauhassa vaikka pieniä palavereita. Näyttöjen päällä on pienet langattoman tekniikan rasiat, joilla voi kytkeä helposti oman läppärin sisällön isolle näytölle. Vaikka hotelli on keskeisen sijaintinsa ja viihtyisyytensä takia ihan napakymppi kohde tällaiselle viikonlopun minilomalle, on se Plaza myös Suomen suosituin liikematkustushotelli, eikä ihme.

Huoneessakin oli pienet toiminnallisuudet ja mukavuudet toteutettu minusta poikkeuksellisen kättäjäystävällisesti. Valaistusta sai vaihdettua helposti selkeästä pienestä digitaalisesta ohjaimesta ja oman sisällön sai kätevästi huoneen AV-järjestelmään. Mies keitteli Nespressolla kahvit samalla kun tepastelin muhkeassa aamutakissa ja pehmeissä tossuissa – ja kunnollisella kylpysuolalla pehmennettyyn lämpimään aamukylpyyn, josta oli ihan pakko katsoa sisustusohjelmaa, kun kylppärin peiliin oli integroitu näyttö. Sänky oli niin hyvä, että olisin voinut vain möllötellä siinä tyytyväisenä koko yön.

Oli kuitenkin noustava ja ryhdistäydyttävä, kun kävimme illalla gaalassa dinnerillä. Muutama tunti vierähti nopeasti kivassa seurassa ja tunnelmissa ja pian kävelimmekin jo takaisin hotellille. Pääsimme vihdoin ihastelemaan yön pimeydessä Helsingin kauniita jouluvalojakin, kun olimme olleet koko kuukauden täältä pois. Hotellia ympäröivät kauniit terassikalusteet ja ulkolämmittimet taas taikoivat sisääntuloon ihan kesäistä fiilistä.

Minilomat käytännöksi

Rennosta ja kivasta yöstä innostuneena päätimme myös, että hotelliyöpymisen ei tarvitse aina tarkoittaa matkustamista kauemmaksi, vaan aiomme ottaa tavaksi aina silloin tällöin palkita itsemme vaikka kiireisen ja onnistuneen työviikon jälkeen –  tai vain raivata ylimääräistä aikaa itsellemme, toisillemme ja ajatuksillemme yöpymällä hotellissa omassa kotikaupungissa. Siellä ajatukset pääsivät ihan yhtä hyvin irti arjesta ja tutuista kuvioista kuin pidemmänkin matkan päässä.

Miniloma lähellä säästää sekä aikaa että turhia matkakilometrejä ja on helposti järjestettävissä nopeastikin. Tosin itse olen sitä mieltä, että ihanien asioiden odottaminen ja niiden mutustelu etukäteen omassa mielessä on jo iso osa kokemusta ja siksi muutaman päivän ennakkotieto vain lisää hyvää fiilistä.

 

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *