Iloa ruokalahjoista

Ruuanlaitto on meillä lähellä sydäntä. Siksi olimmekin todella tyytyväisiä kivoista joulun aikana saaduista ruokalahjoista ja -tuliaisista. Olemme saaneet ja hankkineet vuosien saatossa jos jonkinlaisia keittiökapistuksia, joista iso osa jää nopeasti unohduksiin. Tämä uusi väline on kuitenkin niin uskomattoman iso apu, että sen halusin kuvata tänne blogiinkin. Tällaisesta omenankäsittelijästä en ollut aikaisemmin kuullutkaan.
Saimme kesällä ja pitkin syksyä ihania omenia appivanhempieni tilalta Virosta ja naapureilta. Ihanista loppukesän omenalasteista tein postauksenkin täällä sekä toisen postauksen vähähiilarisesta omenapiirasohjeesta täälä. Siitä on muuten pikkuhiljaa tullut tämän blogin luetuin juttu. Appivanhempien tilalla on kymmeniä omenapuita ja he saivat toiselta ”omenatilalliselta” hyvän vinkin suurien omenamäärien käsittelyyn. Se on yksinkertaisesti tällainen Claes Ohlsonilta edullisesti (alle 20 eur) ostettu omenankuorija ja -suikaloija. Aikaisemmin olen törmännyt erilaisiin kodanpoistajiin ja pilkkojiin, mutta tämä todellakin tekee kaiken ja ihan hetkessä.
Kokonainen omena vain pestään. Laite kuorii sen huolellisesti, poistaa kokonaan kodan ja suikaloi sen muutamassa sekunnissa. Suikaleista tulee hauska kapea ja litteä spiraali. Ja vaikka tämä kuulostaa jo vähän liian hyvältä ollakseen totta, niin tämä suikalointi saa omenan todellakin myös maistumaan paremmalta kuin sellaisenaan syötynä. Spiraaleja on myös hauska asetella ruoka-annoksiin, niin kuin tämän postauksen ensimmäisessä kuvassa, kanasalaatin reunalle.
Saimme jouluna tuliaisiksi tämän laitteen kanssa vielä yhden laatikollisen Viron tilalta tuotuja kauniin kirkkaanpunaisia talviomenoita. Ne menivät muutamssa päivässä, kun suikalespiraali maistui ihan karkilta ja näytti kauniilta. Pienet lapsivieraatkin jonottivat omia omeniaan. 
Isojenkin omenamäärien käsittely käy nopeasti eikä sen jälkeen ole isoa kapistusta pestävänä, vaan helposti puhdistettava pieni ja ihan hauskan näköinen laite, tai lähinnä sen terä. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *