Ihana Suomen kesä – ja viikonloppu saaristossa

Ihana Suomen kesä

Ihana viikonloppu takana ja seuraava edessä. Meillä  on edelleen työt aika aktiivisessa vaiheessa, ne kulkevat mukanamme ja niiden tekemisen kanssa nautitaan Suomen suvesta aina kun voidaan. Pitkö viikonloppu saaressa sisälsi taas etätöiden lisäksi ihania kesäjuttuja.

Aamu päästiin aloittamaan yhdessä sukulaisten kanssa isolla laiturilla joogaamalla yhdessä. Joka päivä uin meressä ainakin tunnin yhteensä – vaikkakin useammassa pätkässä, koska merivesi on edelleen aika koleaa.

Saaressa tulee tehtyä ihan luonnostaan sopivia kävelylenkkejä, kun käydään moikkaamassa niemen toisella puolella asustavia sukulaisia tai iltakävelyllä lintutornilla, kastelemassa kukkia hautausmaalla tai poikkeamassa seurantalolla. Siellä oli lauantai-iltana enemmänkin vilskettä, kun seurantalon baari oli auki ja saarelaiset kokoontuivat sinne pitkästä aikaa. Juhannusjuhlat jäivät tänä vuonna välistä eli nyt oli tosi kiva nähdä taas monia ystäviä.

Näitä ihania kukkakaunokaisia löytyi useampia sekä omasta että naapurin pihasta. Pari keräsin maljakkoon, mutta toivottavasti loput lisääntyvät taas ensi kesäksi. Muutenkin ihania luonnonkukkia on taas kaikkialla. Rakastan aina kukkia – ja kesällä voisin jäädä ihmettelemään ja tuoksuttelemaan niitä vähän joka pensaaan kohdalle.

Ihana Suomen kesä

Yhtään liikaa aikaa ei olla jaksettu käyttää keittiössä, niin että lounas on ollut joka päivä kevyt salaatti ja päivällinenkin joku helppo ja nopea annos – tai välillä ollaan istuttu yhdessä sukulaisten kanssa grillaamassa. Onneksi saaressa ei ole edes kauppaa eli kovin monimutkaisia reseptejä ei tule vahingossakaan kehiteltyä. Muutaman helpon ja terveellisen ruokavinkin tulen kyllä julkaisemaan pian täälläkin.

Välillä on satanut ja välillä paistanut, mikä on ollut ihan virkistävää vaihtelua kuumille helteille. Luonnolle se on ainakin ollut tärkeää, mutta nyt taas lämpö olisi ihan tervetullutta heinäkuun lomalaisille. Tilataan sitä kaikkien lomlaisten iloksi.

Nämä kaksi ihanaista, sukulaisperheen Hima ja Indy, ovat ilahduttaneet meitäkin taas tänä kesänä. Eilen ajettiin niiden kanssa Helsinkiin ja saatiin ne meille yökyläänkin <3.

Tämän päivän aamuisten työasioiden jälkeen käännettiin vaihteeksi auton nokka kohti Pertunmaata. Siellä käydään juhlimassa veljeni syttärit ja sitten jatketaan vielä yhdeksi yöksi ystävien mökille. Oikeastaan on ihan kiva nauttia nyt Suomen kesästä vähän laajemminkin, kun yleensä ei olla juurikaan raskittu lähteä saaristosta pois ulkomaanmatkojen lisäksi. Ihana Suomi ja Suomen kesä <3

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *