Ihana lomapäivä Allas Sea Poolilla

Allas Sea Pool on ollut bucket listallani siitä asti, kun se rakennettiin. Tarvittiin kuitenkin Ellinoor Ruotsista meille pitkäksi viikonlopuksi, että pääsimme viettämään ihanan lomapäivän Altaalla.

Juliaana ja El  olivat kämppiksiä puoli vuotta Havaijilla ja sinä aikanaan heistä tuli kuin siskokset. Sen jälkeen he ovat tavanneet muutaman kerran vuodessa, viimeksi muutama viikko sitten Amsterdamissa.

Nyt El tuli Suomeen  juoksemaan maratonin lauantaina. Kaikki muu pitkän viikonlopun ohjelmahanke rakentanut fiilispohjalta. Tytöt ovat tavanneet ystäviään ja nauttineet ihanasta auringosta. Onneksi, koska viimeksi Elin Suomen vierailulla viime vuoden pääsiäisenä Satoi lunta. Helsinki on ihana kesäkaupunki, varsinkin käyn kauniilla säällä. Tämä päivä Alkoi allas sii puolella, joka oli kaiken puolin ihana kokemus.

 Päivälippu maksaa 14 €. Rannekkeella voi kulkea vapaasti porteista ja vaikka käydä välillä kaupungilla pyörimässä, jos haluaa. Altaita on kolme. Ihanan raikas merivesi allas, matala lastenallas ja isompi allas uiimareille.

Siinä on muuten myös omaa ratansa vesijuoksijoille, jollaista en ole nähnyt missään uimahallissa. Fysioterapeutti suositteli minulle vuosi sitten säännöllistä vesijuoksua, kun loukkasin polveni. Se on ainoa laji, joka tutkimusten mukaan myös kasvattaa kulunutta rustoa takaisin. Vesijuoksijoita on nykyään niin paljon, että on tosi hyvä idea varata heille oma rataansa, koska vesijuoksi on niin paljon hitaampaa kuin uinti.

Iso plussa on Allas Sea Poolin upea arkkitehtuuri ja kalustus. Allasalueen todella suurilla terasseilla säkki- ja kansituoleissa auringonpaisteesea nauttiessa olo oli kuin risteilijän kannella tai etelän lomakohteessa.

Missään ei tarvinut jonottaa. Lukollisia kaappeja ja vessoja on tarpeeksi. Nälän tullessa kävimme ensin yläkerran tyylikkäässä ravintolassa, josta pääsee myös kattoterassille. Sinne voisin mennä lasilliselle auringon laskiessa.

Rennompaa ruokaa löytyi altaiden läheltä kahvilasta. Halloumisalaatit maksoivat 13 € ja olivat raikkaat ja hyvät.

Kaiken kaikkiaan ihana lomapäivä. Olo oli kuin turistina omassa kotikaupungissa. Oli hauskaa katsella Espan ja Etelärannan rakennuksia ihan uudesta kulmasta lämpimässä vedessä pulikoidessa.

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *