Ihana grilliherkku muurinpohjapannulla

Aurinkoisissa saaristotunnelmissa jatketaan. Ja edelleen sukulaisten kauniilla tilalla, jossa päästään usein nauttimaan ihanien herkkujen tuoksuista ja mauista. Punaisen aitan muurinpohjapannulla kypsyvät niin aamiaiset kuin lounas- ja päivällisherkutkin.
Tämän herkkuannoksen perusta oli possun sisäfile, joka sai ensin paistua pannulla oliiviöljyn ja voin sekoitukuksessa kokonaisena. Pannulla oli myös aromia tuomassa valkosipulin kynsiä ja katajan oksia. Jo tässä vaiheessa tuoksu alkoi herätellä makuhermoja ja kiihdyttää nälkää ; )

Pian file leikattiin siivuiksi, joita kypsytettiin vielä hetki molemmilta puolilta. Samaan aikaan pannulle pääsi iso lasti vihanneksia; punasipulia, eri värisiä paprikoita ja kesäkurpitsaa. Vihannekset kutistuvat pieneen tilaan nopeasti ja niitä voikin varata ihan reilusti.
Natoni pyörittelee myllystä mausteeksi merisuolaa ja pippuria ja asettelee vihannekset keskelle pannua ja fileistä leikatut pihvit ympyräksi renoille. Vihannesten päälle laitettiin vielä creme fraiche ja kun vihannes-ranskankerma mössöä hieman käänneltiin, se sai ihanat aromit pannusta ja lämpeni kauttaaltaan.

Pannu pääsi tarjoiluastiaksi suoraan pöytään kätevästi valurautaiseen telineeseen, josta herkut suhteellisen nopeasti taas siirtyivät lautasille ja suihin ; )
Pienet sukulaispoikamme ovat harvinaislaatisia kulinaristeja. He ovat vauvasta asti (tai toinenhan onkin vauva) nauttineet täysin siemauksin ruokien maistelusta, seurasta ja tunnelmasta ja istuisivat pöydässä vielä senkin jälkeen, kun koko seurue on pitkän kaavan mukaan jo nauttinut aterian. 

 Aurinkoista syyskuista torstai-iltaa!

Kommentit (2)
  1. Voi namskis! Nythän voi vielä grillatakin. Tuota pitää kokeilla, toivotaan viikonlopuksi aurinkoa!!

  2. Piisin lämmössä
    11.9.2014, 22:45

    Voihan vietävä, kun tuli ikävä kesää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *