Ideoita viikonlopun napostelupöytään
Ideoita viikonlopun napostelupöytään on hyvä suunnitella jo etukäteen – ja samalla pitää ajatukset avoinna kauppareissulla uudellekin tarjonnalle. Tässä muutama kuva ja idea viikonlopun ruokailusta inspiroimaan ruoka-ajatuksia. Viikonloppuisin on aikaa istua pidempään pöydän ympärillä. Seurustelusyötäväksi sopii hyvin pienet tarjottavat, joiden äärellä viihdytään vaikka useampi tunti.
Tapas-tyyppisiksi naposteluiksi sopii vaikka mikä; raikkaat salaatit, maustetut oliivit ja lihat, savustettu kala, yrttiset broilerit, juusto- ja hedelmäkuutiot jne. Vaikka aikaa erilaisten tarjoilujen hankkimiseen ja tekemiseen menee hieman pidempään, voi niitä samalla tehdä vielä seuraaviinkin ruokailuihin valmiiksi ja säästää seuraavan päivän keittiöaika vaikka ulkoilulle.
Ideoita viikonlopun napostelupäytään:
Yrttibroileri
Yrttimaustetut oliivit ja rosmariininoksat
Höyrytetyt pavut
Oliiviöljyssä kypsennetyt kasvikset
Salaatti punajuuri- ja fetakuutioista
Nyhtöliha
Hedelmäpalat raejuustossa
Itu- ja coucous-salaatit
Leikkele- ja lohirullat tuorejuustotäytteillä
Ruissipsit katkarapu-creme fraiche -tahnalla
Vihannestikut dippikastikkeilla
Munakasmuffinssit (resepti täällä)
Pähkinät
Lehtikaalisipsit (resepti täällä)
Hummus ja siemennäkkäri (reseptit täällä)