Hyvä ja helppo arkiruoka limettisestä seitistä

Hyvää tiistaita!! Minusta tänään on juuri oikea päivä nopean ja helpon arkiruuan postaamiselle. Totuus on, että pakastesei ei nosta monenkaan kielelle veden herahdusta. Kuitenkin, seitin puolustukseksi haluaisin sanoa, että siitä tosiaankin saa ihan hyviä ja erittäin helppoja varaiaatioita kivoiksi arkiruuiksi.
Se on yksi niitä ruoka-aineita, joita on helppo pitää kotona varalla ja sitten kun aamulla vaikuttaa siltä, etei ehdi päivällä kauppaan, on helppo ottaa paketti sulamaan valmiiksi jääkaappiin tai pöydälle. Kalaa pitäisi yleensäkin syödä enemmän ja seiti on ihan hyvä yhdeksi vaihtoehdoksi.

Tällä kertaa halusin maustaa sen raikkaalla limetillä ja yrteillä ja täyteläisellä kolmen yrtin kermalla. Hieroin sulaneiden seitien pintaan oliiviöljyä ja rouhaisin myllyistä pippuria ja suolaa. Paistoin ne molemmin puolin voin ja oliiviöljyn seoksessa ja nostelin uunivuokaan. Kaadoin päälle purkillisen kolmen yrtin Crea-kermaa, pikaisena arkiversiona. Toki kerman voisi maustaa tuoreilla tai kuivatuilla yrteillä itsekin. Vuoka vielä uuniin vartiksi, jolloin muu ateria ja kattaus valmistuu.

 Yleinen lisuke olisi varmaankin keitetyt perunat tai muussi, mutta hieman vaihtelua ja vähemmän hiilareita sain höyryttämällä kukka- ja parsakaalia ja porkkanoita. Päälle nokare voita sulamaan ja tuoreita yrttejä, kalat vierelle ja annos on valmis.

Kaapista löytyi vielä Ikean hauskoja viime kesän kala-aiheisia servettejä ; )

… ja isäännän muutaman vuoden takaiselta Valkovenäjän lätkämatkalta matkamuistoksi tuotu paikallisena käsityönä tehty hammastikkutynnyriä puskeva härkä. Aluksi se pääsi kaappiin muutamaksi vuodeksi, mutta nyt olen oppinut tykkäämään siitä.

Hyvää tiistai-iltaa! Me pääsemmekin pitkästä aikaa vaihtamaan kuulumisia Brysselissä asuvien sukulaisten kanssa, jotka haetaan pian kentältä ja majoitetaan meille perjantaihin asti… innolla odotetaan jo ; )

VHH Seiti limellä ja yrttisellä kermakasikkeella, max 20 g hh/annos: 
Neljälle
800 g pakasteseitiä
voita ja öljyä paistamiseen
1 limetti
tuoreita yrttejä
Crea 3 yrtin kermaa (Valion, tai vastaavaa)
suolaa ja pippuria myllystä

Lisukkeeksi:
kukkakaalia, porkkanoita, parsakaalia ym.
tuoreita yrttejä, kuten timjamia ja basilikaa
nokare voita
suolaa ja pippuria myllystä


Sulata kalat valmiiksi nostamalla ne pakastimesta illalla jääkaappiin, aamulla pöydälle tai puoli tuntia ennen paistamista vesihauteeseen. Hiero niiden pintaan oliiviööljyä. Paista molemmin puolin kypsiksi voin ja öljyn seoksessa pannulla. Siirrä vuokaan, kaada kerma päällle ja nosta 200 asteiseen grilliin tai uuniin 15 minuutiksi. Kiireessä voi jättää grillivaiheen pois. Grillissä kaloista tulee kiinteämpiä ja rapeampia pinnasta. 

Purista limetistä kalojen pinnalle mehua ja asettele päälle limetin siivuja ja tuoreita yrttejä. Timjamin voi laittaa uuniin mukaan, jolloin sen täyteläinen makun tarttuu voimakkaammin kalaan ja kermakastikkeeseen. Itse  pidän eniten tuoksuvasta timjamista tuoreena paistetun kalan päällä. 

Höyrytä lisukkeet kypsiksi ja tarjoile voin kanssa. Koristele nekin tuoreilla yrteillä.
Kommentit (3)
  1. Birgit Bikken pilttuusta
    27.1.2015, 21:19

    Ohje on nam ! Meillä ollaan vaan niin laiskoja että seit paistetaan voissa ja mutustellaan sitten kilpaa :))

  2. inspirations
    27.1.2015, 23:21

    Hei! Kiitokset! Se onkin varmaan se alkuperäisin ja ehkä kaikkein paraskin tapa syödä seitiä ; )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *