Hiustuotteet hillitsemään sähköisyyttä: kookosöljy ja argan-öljy

 Hiustuotteet hillitsemään sähköisyyttä: kookosöjly ja argan-öljy

Sisäilma juuri nyt kuivattaa niin paljon ihoa ja hiuksia, että kaikkein mieluiten annan niille mahdollisimman ravinnerikkaita öljyjä. Suosikkituotteeni hiustenpesun yhteydessä on edelleen luomukookosöljy, ihan se sama, jota meillä syödään myös aamu-smoothiessa.

Hiustuotteet hillitsemään sähköisyyttä ja lisäämään pehmeyttä ja kuohkeutta

Kostutan hieman hiuksia. Hieron ainakin lusikallisen kookosöljyä käsiini, levitän sen tasaisesti hiusten pituuksiin harvalla kammalla. Latvoihin lisään vielä uuden kerroksen kookosöljyä, johon olen sekoittanut mukaan luomulaatuista Argan-öljyä. Pidän öljyn hiuksissa vähintään 15 min. Jos aikaa on, voin jättää öljyt ponnarille kiedottuihin hiuksiin vaikka moneksi tunniksi. Sitten pesen ne shampoolla tuplasti ja vielä normi hoitoaine perään. Tämä käsittely pesun yhteydessä pehmentää ja kuohkeuttaa hiukset ja poistaa ainakin jossain määrin sähköisyyttä.

Näitä öljyjä en käytä suoraan suoraan kokonaan jätettäväksi latvoihinkaan muulloin kuin pesun yhteydessä, koska omat hiukseni ovat luonnostaan helposti rasvoittuvat ja puhdas öljy tarttuu latvoista helposti pituuksiin ja tekee ne tahmaisen oloisiksi.

Ihanat ihollekin

Samoja öljyjä käytän usein ihollekin. Argan-öjyä hieron usein kevyesti väsyneille silmänympäryksille illalla koko yöksi ja iho tuntuu pehmeän sileältä aamulla. Kookosöljyä hieron välillä koko kasvoille ja kaulalle naamioksi ja pyyhkäisen tarvittaessa ylimääräiset pois. Oma ihoni ei ole erityisen kuiva, vaan sekaiho eli voisi kuvitella, että kookosöljy tukkii huokosia, mutta päinvastoin se tasapainottaa ja desinfioi ihoa.

Suihkuunkin mennessä otan pienessä muovipurkissa kookosöljyä mukaani ja käytän sitä sheivauksessa. Se on myös ehdottomasti suosikkini kasvojen pesussa ja varsinkin silmämeikin puhdistuksessa. Se irrottaa ripsarinkin niin tehokkaasti ja hellävaraisesti, etten vaihtaisi sitä enää mihinkään, ei minkäänlaista kirvelyä, vaan ihana hoitava tunne silmille pesun yhteydessä. Muut hoitoaineet kirvelevät tai pesu tuntuu aina ainakin hippasen hankaavalta, öljypuhdistus ei lainkaan. Kevyt hieronta silmiin ja runsaalla lämpimällä vedellä huuhtelu päälle – ja silmät kiittävät. Öljy myös kompensoi veden kuivattavaa vaikutusta.

Ja vaikka kesä tuntuu nyt niin kaukaiselta, toimii kookosöljy myös hyvänä aurinkovoiteena luontaisella suojakertoimella sekä aftersunina. Täytyy sanoa, että luonto on kyllä pakannut kookokseen ihmeellisen hyvän ja monikäyttöisen tuotteen.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *