Herkullinen marinadi kalalle

Herkullinen marinadi kalalleahven marinadi ahvenfilesitruuna vesilasi viikunabalsamikastikesaaristositruuna

Tuoreet ahvenfileet ovat suurta kesäherkkua. Niistä tehdään meillä usein kalakeittoa, joka on yksi lempiruokiani. Siitä on tullut meille sellainen kesämökkiruoka, jota oikein odottaa ennen saarikauden alkua. Kalan syöntiä pitäisi kuitenkin lisätä ja ylläpitää läpi vuoden. Kala sisältää hyödyllisiä rasvahappoja ja D-vitamiinia ja Evirankin kalansyöntisuositus on kaksi kertaa joka viikko.

Siksi halusin kehitellä uuden herkullisen ja helpon kalaruoan, joka on yhtä helppo valmistaa mökkigrillissä ja kotikeittiössä. Tämä suussasulava maridani sopii vaalealle kalalle sekä kesägrillaukseen että fileiden paistamiseen pannulla. Rajamäen Viikuna Balsamikastike tuo yllättävän ja herkullisen uuden vivahteen kala-ateriaan.

Herkullinen marinadi kalalle

1 dl oliiviöljyä

2/3 dl Rajamäen Viikuna Balsamikastiketta

1/4 dl sitruunamehua

2 valkosipulin kynttä 

n. 1 cm mietoa punaista chiliä

suolaa ja pippuria myllystä

  1. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään.
  2. Laita kalafileet matalassa astiassa tai foliossa tai kelmussa marinadiin ja anna makujen imeytyä vartista puoleentuntiin.
  3. Grillauksessa: Grillaa kalafileet folionyytissä kypsiksi.
  4. Paistaessa: Paista fileet molemminpuolin pannulla voin ja oliiviöljyn seoksessa.
  5. Kalafileet kypsyvät nopeasti, pannulla muutamassa minuutissa / puoli ja grillissäkin alle 10 minuutissa. Kokeile kypsyys ja lisää tavittaessa marinadia, etteivät fileet kuivu.
  6. Nauti tuoreen tillin, sitruunan, kasvisten ja uusien perunoiden kanssa. Lisää suolaa pöydässä tarpeen mukaan. Kalalle ja vihanneksille sopii kastikkeeksi myös kervaviilikastike.

*Yhteistyössä Rajamäen

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *