Herkullisempi ja terveellisempi kaakao
En varmaan ole ainoa, joka ei ollut kovin innoissaan viime viikon poikkeuksellisen kylmästä sääennusteesta. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että meitä käsitellään sään puolesta silkkihansikkain ja saammekin liian kovien paukkupakkasten sijasta nautiskella ihanista talvikeleistä.
Tänään aloitin päivän tekemällä puolen tunnin lumityöt pihalla ennen toimistolle lähtöä, ihan vain siitä ilosta, että ennen aamukahdeksaa oli jo valoisaa, lumi oli hohtavan puhdasta ja ilma ihanan happirikkaan tuntuista – ei enää ollenkaan liian kuivaa. Palkinnoksi sain punaiset posket ja hyvän startin uuteen viikkoon.
Minulla oli pitkään kuvatoimisto. Meillä tuotettiin paljon kuvia suomalaiseen mainontaan ja esim. matkailumarkkinointiin. Niissä hommissa oppi sen, miten lyhyt aika oikeasti on idyllinen ja kaunis hetki oikeastaan jokaisena vuodenaikana. Syksyllä värikkäitä lehtiä ja sinistä taivasta ei yleensä ole tarjolla viikkoakaan, vaikka kaikista kauniista ruskakuvista voisi päätellä, että koko syksy on Suomessa sellaista.
Juuri nyt on se talven kaunein aika meneillään. Valoa on viimein tarjolla ja päivä on jo selkeästi pidentynyt, taivaan sävyt ovat upeita aamusta iltaan ja pirteä pakkanen pitää lumen hattaranpehmeänä.
Tästä lyhyestä talvi-idyllistä kannatta nautiskella. Nyt on paras hetki hyggeillä juuri niillä kaikkein ihanimmilla talvitunnelmilla. Ulkoilun jälkeen parasta ylellisyyttä on sytyttää kynttilä, kaivautua viltin alle, ja nautiskella mukillinen täyteläistä kaakaota.
Kaikkein herkullisinkin kaakao voi noudattaa terveellisempää ja ravitsevampaa ruokafilosofiaa. Tässä olisi tarjolla lämmin, suklainen ja suuhun sulava kaakaoresepti ilman sokerilastia tai muitakaan nopeita hiilareita, sen sijaan tarjolla on makunautinnon bonuksena mm. reilusti proteiinia ja magnesiumia. Huomasitko muuten aikaisemman postauksemme Ihana kaakaobaari. Siinä on vähän lisäinfoa kaakaon terveysaikutuksista, mm. että kaakao vähentää verenpainetta, alentaa huonoa koresterolia ja alentaa veren insuliiniarvoja Siinä on myös lisää vinkkejä hyväätekeviin kaakaobaari-ideoihin.
Herkullisempi ja terveellisempi kaakao
(2 annosta)
4 dl cashew-maitoa (tai muu maitomainen juoma, mutta tämä cashew ainakin sopii erinomaisesti)
2 rkl 100% kaakaojauhetta
steviaa (oman maun mukaan makeutukseen)
2 dl kermaa tai vegeversioon vaahtoutuvaa kauramaitoa
Päälle esimerkiksi tummaa suklaata sulatettuna tai murustettuna, kaakaonibsejä, kookoshiutaleita yms.
- Lämmitä cashew-maito, kaakaojauhe sekä stevia kattilassa
- Vatkaa kerma tai kauramaito vaahdoksi ja makeuta halutessasi stevialla
- Sulata tumma suklaa
- Kaada kaakao mukeihin, nostele kermavaahto päälle ja koristele
Hyi helvetti,