Helsingissä veneilemässä + kreikkalainen ravintola Thalassa Herttoniemenrannassa

Helsingissä veneilemässäKulosaariIsoisänsilta

Ihanaa Itämeriviikkoa! Vietimme sunnuntain koko perheen kanssa veneillen merellisen Itä-Helsingin saaristossa. Aurinkoinen elokuun päivä oli lämmin eikä kova tuulikaan haitannut menoa. Toimme veneen jo aikaisin keväällä Helsinkiin, jolloin pääsimme heti tutustumaan kotikaupunkiimme mereltä käsin. Kesäloma vierähti kuitenkin nopeasti mökillä Haminan saaristossa, ja edellisistä Helsingin veneilyistä alkoi jo olemaan jonkin aikaa. Nyt saimme koko perheen koolle sunnuntaina nauttimaan veneilystä yhdessä.

Kulosaaren CasinoMustikkamaaRediKalasatamaHelsingin saaristo

Helsinki on meille kaikille tuttu kotikaupunki, jonka merellisillä alueilla olemme aina viettäneet paljon aikaa. Veneillessä Helsingistä paljastuu ihan uusia paikkoja ja vanhat paikat uudella tavoin. Mereltä on hauska ihastella hulppeita moderneja rantataloja, kauniita tunnelmallisia villoja, kaupungilta piilossa olevia hiekkarantoja ja kallionkielekkeitä sekä keskusta-alueen vilinää.

HerttoniemenrantaPariskuntaFetasalaatti

Kreikkalaista tunnelmaa ja ruokaa Herttoniemenrannassa

Pysähdyimme Herttoniemenrannassa lounaalle. Ystäviemme suosittelema kreikkalainen ravintola Thalassa oli täydellinen paikka sunnuntailounaallemme. Veneen pystyi jättämään suoraan ravintolan eteen ja aurinkoiselta terassilta oli ihana merinäköala. Listalta löytyi perinteisiä kreikkalaisia herkkuja moneen makuun. Tilasimme kreikkalaista salaattia, moussakaa ja gyrosta ja kaikki annokset olivat herkullisia ja kokeilemisen arvoisia. Jos kreikkalaisista herkuista kuultaessa vesi herahti heti kielelle, kannattaa tehdä pöytävaraus Thalassaan tai kokeilla kokata moussakaa kotona. Blogista löytyy perinteisen sekä kasvisversion reseptit.

ThalassaMeriHelsinkiVeneily

Itä-Helsinki mereltä käsin on kaunista luontoa ja ihania villoja ja hienoja taloja. Veneillessä on hauska bongailla rannalla näkyviä juttuja ja miettiä talojen historiaa ja taustaa. Sympaattiset rantasaunat ja kesämökit ovat kauniita maisemassa. Esimerkiksi Meri-Rastilasta moni saisi hyvinkin eri käsityksen varmasti saapumalla alueelle metrolla tai kiertämällä veneellä jylhiä rantakallioita joiden päällä kohoavat eri väriset vanhat kauniit puuhuvilat.

Toivottavasti saadaan nauttia näistä kesäisistä keleistä vielä pitkälle syyskuuhun asti.

Itä-HelsinkiMeri RastilaSt1PurjeveneHelsinki

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *