Helsingin parhaat uimarannat

Helsingin parhaat uimarannat

Helsinki on ihana kesäkaupunki. Kaunis ja tunnelmallinen keskusta on täynnä kivoja ravintoloita, kahviloita ja museoita. Keskusta-alue kehittyy myös vauhdilla säilyttäen arvokkaat ja tunnelmalliset vanhat rakennukset. Erityisluontoista eurooppalaiselle pääkaupungille on luonto, mikä on kaikkialla läsnä. Helsingin lähiöiden ulkoilualueita hoidetaan hyvin ja luonto huomioidaan kaavoituksessa.

Yksi itselleni merkityksellisimmistä asioista Helsingissä on kaupungin merellisyys. Se on myös yksi merkittävä syy, minkä vuoksi viihdymmekin juuri Itä-Helsingissä kaikista parhaiten. Lapsesta asti olen rakastanut hypätä pyörän selkään jo kevään ensimmäisinä aurinkoisina päivinä ja lähteä eväiden kanssa Marjaniemen uimarannalle. Vaikka emme lähellä rantaa asunteetkaan, oli lukuisista rannoista moni ihanan lyhyen matkan päässä.

Kulosaari

Helsinki

Vietämme kesällä paljon aikaa saaressa mökillämme. Rantapäivät Helsingissä ovat silti olleet aina osa kesäämme. Meren läheisyys ei ole ikinä ollut meillä vain kesään kuuluva ilmiö, vaan ympäri vuoden yritän päästä kävelemään ja nauttimaan rannoista mahdollisimman usein. Viime vuodet olen vienyt merestä nauttimisen niin pitkälle, että uin meressä lähes päivittäin ympäri vuoden.

On hauska huomata, kuinka minun ja mieheni rakkaus merta kohtaan on periytynyt. Molemmat lapsemme ovat olleet kesätöissä Helsingin uimarantojen valvojina ja he nauttivat ystäviensä kanssa aurinkoisista ilmoista ympäri kaupungin rantoja aina kun mahdollista.

Helsingin uimarannat

Helsingin parhaat uimarannat

Helsingistä löytyy 12 valvottua uimarantaa, ja niiden lisäksi monia kauniita rantoja, joista pidetään hyvää huolta. Rantoja on ympäri kaupunkia. Yllättävän usein monesta ihanasta rannasta puhuttaessa moni ei ole kuullutkaan niistä. Kokosin listan muutamista lempirannoistani Helsingissä. Lista voisi jatkua vielä paljon pidempäänkin, mutta tässä ehdottomat lempparini.

Kallahdenniemen uimaranta

Vuosaaressa pitkän hiekkatien päässä Kallahdenniemen kärjessä sijaitsee yksi lempipaikoistani Helsingissä. Myös Kallvikinniemenä usein kutsuttu ranta muistuttaa minua ulkosaaristosta. Kallahdenniemen uimaranta on aina ollut ykkösvalintani Helsingissä vietettäville hellepäiville. Valvotulla rannalla on kiva kahvila, useita grillipaikkoja ja pöytiä sekä ulkotreenipaikka, mutta luonto on todella läsnä. Erityislaatuista uimarannalla on sen mataluus  todella kauas asti. Rannan edustalla on ihana pieni saari, jonne pääsee helposti kahlaamaan tavaroiden kanssa, ellei vesi ole erityisen korkealla. Saarella saa olla lähes aina hyvin rauhassa helteisimpinäkin päivinä. Alue ei ole rannoista suurin, mutta harvoin se on kuitenkaan tupaten täysi. Julkisilla Kallahdenniemen kärkeen on melkoinen matka, minkä vuoksi autolla tai pyörällä sinne on helpoin liikkua.

Mustikkamaan uimaranta

Kaunis Mustikkamaan uimaranta on monelle varmasti tuttu sen keskeisen sijainnin kannalta. Postauksen kuvat ovat kyseiseltä rannalta. Kulosaareen kuuluvalle saarelle pääsee helposti Helsingin keskustasta myös pyörällä tai kävellen Kalasatamasta Isoisänsiltaa pitkin hetkessä. Rannan terassit ja aallonmurtajat on todella kauniit. Mustikkamaa on ihana myös ulkoilualueena ja sieltä löytyy monia erilaisia urheilukenttiä, ulkokuntosalilaitteet sekä useampi ihana kahvila, terassi sekä lounasravintola. Helteisimpinä päivinä valvottu ranta-alue on usein melko täynnä, mutta suurelta alueelta löytyy paljon kallioita ja autiompaa rantaa, joista löytyy varmasti juuri sopiva paikka jokaiselle.

Mustikkamaa

Marjaniemen uimaranta

Montakohan kertaa olen elämäni aikana käynyt Marjaniemen uimarannalla? Marjaniemen uimarannalle pääsee helposti niin pyörällä, autolla kuin julkisillakin. Tunnelmallisella ja kauniilla rannalla käy paljon ihmisiä, mutta rantaviiva on sen verran pitkä, että sieltä löytyy yleensä hyvin tilaa. Marjaniemessä on myös talviuintipaikka, ja siellä aloitinkin ympärivuotisen uimaharrastukseni muutama vuosi sitten. Jotenkin Marjaniemen uimarannalla on mielestäni aina ihana fiilis. Valvotulla rannalla on myös pieni ihana kahvila ja muutama pöytä kansituoleineen.

Kivinokan uimaranta

Kivinokan uimaranta on pieni ja kaunis ranta ihanan ulkoilualueen varrella. Uimarannalla ei ole valvontaa, mutta rantaa hoidetaan hyvin ja WC, suihku ja pukukopit löytyvät. Kivinokan siirtolapuutarha ja ulkoilualue ovat ilahduttanut helsinkiläisiä jo lähes sadan vuoden ajan ja se on merkitty seudullisesti merkittäväksi kulttuurihistorialliseksi ympäristöksi. Kauniit merimaisemat Herttoniemeen kuuluvalta alueelta avautuvat Vanhankaupunginselälle. Pulahdus Kivinokan uimarannalla on ihana yhdistää kävelyretkeen alueella kauniina kesäpäivänä.

Mustikkamaa

Suomenlinnan uimaranta

Suomenlinnan uimaranta on ihana kohde päiväretkelle. Pulahduksen voi yhdistää helposti Suokki-päivään. Kaunis ja suojaisa poukama on melko pieni, mutta ympärillä olevilta kallioilta löytyy yleensä hyvin tilaa auringonottamiselle tai piknikille. Suomenlinnan uimarannalla ei myöskään ole valvontaa, mutta hyvin hoidetun rannan lähistöltä löytyy WC ja suihku.

Aurinkolahden uimaranta ja Uutela

Aurinkolahden pitkä hiekkaranta ja rantabulevardi tuntuvat hellepäivänä eteläisemmältäkin rantalomakohteelta kuin Helsingin Vuosaarelta. Iltaan asti valvotulla rannalla on helteisimpinä päivinä lähes aina täyttä, mutta pitkältä rantaviivalta löytyy kuitenkin yleensä aina hyvä kohta omalle porukallekin. Viereisen Uutelan ulkoilualueen kalliot ovat myös ihana vaihtoehto rannan hälinälle. Aurinkolahdesta löytyy useita kivoja ravintoloita, ja etenkin Kahvila Kampelan kalakeitot ovat maistamisen arvoiset. Rannalta saa vuokrattua esimerkiksi aurinkotuolit, SUP-laudan tai vesiskootterin. Urheilumahdollisuudet Aurinkolahden rannalla ovat myös hyvät ulkokuntosalin ja koripallokenttien ansiosta.

Mustikkamaan uimaranta

Kauniita rantoja ja merellisiä ulkoilualueita löytyy Helsingistä monia muitakin. Saaristoisessa Helsingissä esimerkiksi Pihlajasaari ja Seurasaari ovat ihania paikkoja, samoin kuin Hietsu ja monet muut rannat. Tänä keväänä helsinkiläiset ovat tuntuneet käyttäneen kauniita ulkoilualueita entistä enemmän, mikä näyttäisi jatkuvan myös kesällä. Kauniista pääkaupungistamme kannattaakin nauttia <3

Mustikkamaa

hyvinvointi onnellisuus mindfulness
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *