Helsingin ihanimmat aamupalat ja brunssit x 14

Helsingin ihanimmat aamupalat ja brunssit

Ulkomailla matkustaessa tulee usein ihasteltua ravintolakulttuuria ja tunnelmallisiin kahviloihin tulee kiinnitettyä huomiota. Kuitenkin myös kotikaupungissa Helsingissä erilaisia ravintoloita on vaikka kuinka paljon. Aamupalatreffit on ihana tapa nähdä ystäviä ja aloittaa päivä herkullisella ruoalla kauniissa miljöössä. Illat ovat usein niin täynnä ohjelmaa, että ystävien näkemiselle jää vähän aikaa tai sitten ne haluaa säästää kotona rentoutumiselle. Aamiaisen nauttiminen ulkona silloin tällöin on myös yksi kiva tapa lisätä luksusta arjen keskelle ja herkulliset brunssit ovat aina mieleistä ohjelmaa viikonlopuille tai merkkipäivien juhlistamiselle.

Kokosin tähän listan neljästätoista ihanasta aamupalaa tai brunssia tarjoavasta ravintolasta ja kahvilasta Helsingissä. Postauksen kuvat ovat Kampin viidennen kerroksen Story-kahvilasta  aamupalatreffeiltä.

Helsingin ihanimmat aamupalat

Helsingin ihanimmat aamupalat ja brunssit

Tanner

Tanner sijaitsee Hämeentiellä ja on tunnettu herkullisista pizzoistaan. Ravintola tarjoilee kuitenkin myös herkullisia aamiaisannoksia arkipäivinä monipuoliselta ruokalistalta. Viikonloppuisin tarjolla on herkullinen aamiaisbuffet sekä aamiaislautanen. Tanner on tyylikkään rento ja viihtyisä.

Way Bakery

Kalliossa sijaitseva Way Bakery and Wine bar on tunnettu todella herkullisesta hapanjuurileivästään. Tunnelmallinen ja kaunis pieni kahvilaravintola tarjoilee herkullisia aamupala- ja brunssiannoksia moneen makuun. Hapanjuurileipää voi ostaa myös kotiin mukaan, jos jää pahasti koukkuun.

Puotilan Kartano

Kaunis miljöö ja herkullinen brunssi tarjoillaan joka viikonloppu itäisen Helsingin merellisissä maisemissa Puotilan rannassa. Todella runsas ja monipuolinen buffet ei koskaan petä. Puotilan Kartanon brunssi on hyvä  valinta erilaisten merkkipäivien juhlistamiseksi.

Cafe Pequeño 

Pieni kahvila Vaasankadulla huokuu lämmintä henkeä rennon sisustuksen, ystävällisen palvelun ja ihanien herkkujen vuoksi. Melko perinteiseen kahvilalistaan pienellä twistillä maustettuna kuuluu myös aamupala-annokset. Samassa liiketilassa palvelee myös parturikampaamo.

St. George

Todella kaunis ravintola ja laadukas aamiainen hotelli St. Georgen ravintolassa tarjoillaan joka aamu. Monipuolinen aamiaisbuffet on varmasti yksi Helsingin hotellien parhaista. Ylellisen aamiaisen voi yhdistää hotelliyöhön Helsingin ydinkeskustan kauniissa hotellissa.

Roihuvuoren Rio

Kaunis olohuonemainen kahvila ja lounasravintola Roihuvuoressa tarjoilee viikonloppuisin herkullista All Day Breakfastia. Munakasmuffini, chiavanukas, tuoremehu sekä lämmin croissant kahvilla tai teellä uniikissa miljöössä on takuuvarma hyvän päivän aloitus.

Story

Helsingistä löytyy kolme Story-kahvilaa. Kampissa, Triplassa ja Kauppahallissa on tarjolla herkullinen brunssi viikonloppuaamuisin. Herkullinen aamupalamenu puolestaan on saatavilla kesän ajan Kauppahallin Storyssa myös arkiaamuisin, mutta syksystä alkaen jälleen myös Kampissa sekä Triplassa. Suosittelen lämpimästi erityisesti Storyn munakkaita. Postauksen kuvien herkut ovat Kampin Storysta ennen kesätaukoa.

Helsingin ihanimmat brunssit

Sandro

Sandron herkullisia Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan makuja on tarjolla illallisen ja lounaan lisäksi myös brunssilla. Lauantaisin herkullisista mauista pääsee nauttimaan Helsingissä Kampin viidennessä kerroksessa. Sandro löytyy myös Tampereelta.

Café Engel

Senaatintorin reunalla sijaitseva kaunis klassikkokahvila tarjoilee hyviä aamupala-annoksia. Café Engelin aamiaislista on monipuolinen ja herkkuja löytyy jokaiseen makuun ja nälkään. Suosittelen lämpimästi ainakin Äiti Maa -aamiaista. Täytetyt taatelit vievät melkein kielen mennessään. Näkymä kahvilan ikkunoista Tuomiokirkolle kruunaa klassisen kauniin sisustuksen.

El Fant

Torikorttelissa Café Engelin lähettyvillä sijaitseva ravintola El Fant tarjoilee myös herkullisia ja kauniita aamupala-annoksia lauantaisin. Ainakin kookoksinen chia pudding mangopyreellä sekä avokadoleipä ovat kokeilemisen arvoisia.

Green Hippo Café

Instagramissa usein vilahtava ihana kahvila sijaitsee Punavuoressa ja tarjoilee esimerkiksi kauniita ja herkullisia bowleja sekä avokadoleipiä päivittäin. Myös banaanipannukakut ovat todellakin kokeilemisen arvoisia.

Relove

Boheemit ja kauniit second hand -putiikit sekä Töölössä että Fredalla tarjoilevat herkullisia ja erityisen Instagram-ystävällisiä All Day Breakfast -annoksia viikon jokaisena päivänä. Molemmista liikkeistä löytyy aina myös vaatelöytöjä, eli aamupalahetkeen kannattaa yhdistää pyörähdys vaaterekkien lomassa – tai toisin päin.

Café Tin Tin Tango

Töölössä sijaitsevassa sympaattisessa kahvilassa on tarjolla All Day Breakfast menu. Lämmin tunnelma ja monipuolinen lista vetävät puoleensa. Kahvilassa on myös pesukone sekä kuivausrumpu, eli pyykit voi hoitaa helposti aamupalan lomassa.

Moko

Sörnäisissä sekä Punavuoressa Mokon upean sisustuskaupan yhteydessä on herkulliset lounasravintolat, jotka tarjoilevat lauantaibrunssia sekä arkiaamiaisia. Moko käyttää todella hyviä raaka-aineita ja laadukasta lähiruokaa.

Helsingin aamupalat ja brunssit

treeni-ja-ravinto onnellisuus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *