Helppo sovellus kreikkalaisesta ruuasta ja Välimeren mauista

 Matkoilla tulee inspiroiduttua uudenlaisista ruuista – ja uusia idiksiä on sitten kiva soveltaa kotona. Tämä illallinen oli jonkinlainen sovellus kreikkalaisesta ruuasta. Kreikkalainen keittiö hyödyntää paljon juuri näitä aineita; kanaa, kesäkurpitsaa, oliiviöljyä, tomaatteja, oliivia ja fetaa.

 

Oikeastaan aterian lähtökohtana oli nämä kesäkurptsatötteröt. Ne leikataan aika korkeiksi (n. 4 cm) paloiksi ja pintaan tehdään mahdollisimman syvä viilto, johon maustettu oliiviöljy valuu pehmentämään ja maustamaan koko paloja. Niitä paistetaan ainakin puoli tuntia, välillä täytteitä lisäillen, jolloin ne ehtivät pehmetä ja maustua kunnolla.

 

Meillä juniorit eivät juurikaan piittaa kesäkurpitsoista sellaisenaan, mutta näistä meinasi tulla kilpailu. Minulle olisi hyvin riittänyt nämä herkkupalat avokadosiivujen kanssa, mutta meidän sporttiporukan illallisilla on mukana yleensä myös riittävästi proteiinia, joka tällä kertaa oli kanafileiden muodossa. Ne maustoin suolalla, pippurilla, paprikalla ja kurkumalla, kun olin ensin hieronut fileiden pintaan kunnolla oliiviöljyä. Kurkuma on hyvää ja erittäin terveysvaikutteista. On vain tärkeää muistaa, että sitä pitää paistella vartin verran, jolloin sen maku kypsyy miellyttäväksi.

 

Tässä ruuassa on paljon hyviä öljyjä ja proteiineja, eikä juuri lainkaan hiilareita.

Ihanaa aurinkoista iltaa! Nyt on pakko lähteä vielä pienelle lenkille haistelemaan raikasta, tuulista ilmaa <3

Välimeren kesäkurpitsat, 
alle 5 g hh / annos
1 pieni keräkurpitsa / henkilö leikattuna n. 3-4 cm palasiksi
Kastike: 
Sekoita keskenään:
1 dl oliiviöljyä
3 rkl viinietikkaa
pippuria ja suolaa
Leikkaa syvä viilto kesäkurpitspalojen pintaan ja valuta palojen päälle ja viiltoon maustettu oliiviöljyseos. Paista 200 asteeessa 10 min.
Täyte: 
Oliiveja n. 15 kpl
Aurinkokuivattuja tomaatteja, pari ruokalusikallista
Fetaa
Ota kesäkurpitsat uunista. Suikaloi / leikkele oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit ja feta pieniksi ja nostele kesäkurpitsojen päälle. Valuta lusikalla pinnalle takaisin leivinpaperille valunutta oliiviöljyseosta ja laita takaisin uuniin 10 minuutiksi. Valmistele sillä aikaa loput täytteet:
Kypsiä tomaatteja, 2 kpl
Raastettua juustoa n. 1 dl
Leikkaa tomaatit pieniksi ja raasta juusto. Nostele nekin kesäkurpitsojen päälle ja pinnalle juustoraaste ja paista vielä 10 min. eli yhteensä 30 minuuttia, että tulevat aivan pehmeiksi ja imevät maut itseensä.
Nauti sellaisenaan tai tarjoa esim. kanan ja avokadon kanssa.

 

kauneus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *