Helppo sitruunainen valkokastike kalalle tai kanalle
Helppo sitruunainen valkokastike kalalle oli yksi lapsuuteni perusruokia. Kala ei minusta läheskään aina tarvitse kastiketta. Joskus se tuo kuitenkin kivan lisän ja vaihtelua kala-ateriaan.
Tämä sitruunainen peruskastike on hieman muunneltu versio klassikkovalkokastikkeesta, joka syntyy nopeasti. Vaihtamalla tilli rosmariiniin siitä saa hyvän kastikkeen kanalle.
Helppo sitruunainen valkokastike kalalle
2 dl kermaa
suolaa, mustapippuria
tilliä
1 sitruunan mehu
50 g voita
1 rkl maizenaa
1 kananmunan keltuainen
(kanttarelleja)
- Sulata voi pannulla.
- Sekoita vispilällä joukkoon Maizena.
- Nosta pannu sivuun ja jäähdytä hieman.
- Sekoita joukkoon kerma, keltuiainen ja sitruunan mehu.
- Nosta pannu takaisin hellalle. Mausta, sekoita ja kuumenna.
- Lisää silputtua tilliä.
- Jos käytät kanttarelleja, kuumenna ne nopeasti toisella pannulla voissa, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää kastikkeeseen.