Helppo päärynäjuustokakku joulupöytään

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy

Helppo päärynäjuustokakku joulupöytään

Mascarpone

Jouluun on alle viikko! Taas huomaa, kuinka nopeasti aika kuluu. Joulu on aina samaan aikaan, mutta näin viikkoa ennen huomaa yhtäkkiä miten nopeasti se taas tulee. Helpot reseptit ovat jouluvalmistelujen pelastajia.

päärynäjuustokakku joulupöytään

Koska vietämme jo kolmatta perhejoulua Floridassa, lähempänä poikamme opiskelupaikkaa, ehdimme jo joulukuun alussa nauttimaan perinteisistä jouluruoista kotona ja kokeilemaan myös uusia herkkureseptejä.

Tämä juustokakku on todellinen kiireisen herkuttelijan pelastus. Se on myös raakakakku eli ei vaadi ollenkaan kyspytystä. Kakku on todella riittoisa, koska raakakakku on täynnä raikkaita, aitoja ja terveellisiä raaka-aineita ja pieni pala on juuri sopiva jälkiruoka joulupöytään tai herkkuhetkeen glögin kanssa.

Raikas päärynä ja tuoksuvat jouluiset mausteet ovat ihana yhdistelmä. Raakakakun pohjan ”taikina” vamistetaan Härkäpapu Granolasta, taateleista ja mantelijauhoista. Täyteessä on päärynän ja mausteiden lisäksi mascarponea. Muutama tunti jääkaapissa riittää kakun jähmettymiseen, eikä liivatettakaan tarvita.

päärynäjuustokakku

Voit katsoa kaikki blogin Härkäpapu Granola reseptit sekä muut ihanat herkut Härkis® sekä Beanit® tuotteista täältä.

Härkäpapu granola

 

Helppo päärynäjuustokakku joulupöytään

Ainekset

Täyte
400 g
Mascarponea
1
Päärynä
2 tl
Kanelia
2 tl
Kardemummaa
2 tl
Neilikkaa
Pohja
2 dl
Härkäpapu Granolaa
2 dl
Mantelijauhoja
250 g
Taateleita
1 tl
Kanelia
1 tl
Kardemummaa
Koristeluun
2 rkl
Sulatettua suklaata
3 rkl
Härkäpapu Granolaa

Tee näin:

  1. Valmista pohja: jauha 2 dl Härkäpapu Granolaa jauhoksi tehosekoittimessa. Lisää joukkoon taatelit, mantelijauho, 1 tl kanelia ja 1 tl kardemummaa.
  2. Painele ”taikin” kakkuvuoan pohjalle tasaisesti.
  3. Valmista täyte: soseuta päärynä tehosekoittimessa.
  4. Sekoita kulhossa soseutettu päärynä, mascarpone, 2 tl neilikkaa, 2 tl kanelia ja 2 tl kardemummaa.
  5. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
  6. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 2,5 h.
  7. Koristele sulatetulla suklaalla ja Härkäpapu Granolalla.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *