Helppo ja superhyvä viikonloppuruoka

En tiedä, onko edes mahdollista epäonnistua, kun hauduttaa ruokaan sipulia, kermaa, pekonia ja pihvit? Ainakin viimeksi meillä tästä tuli tosi herkullinen viikonlopun ruoka ja siksi ajattelinkin, että perjantai olisi tälle herkulle täydellinen postauspäivä.

Ensin pannulla voissa ja oliiviöljyssä kuullotetaan sipulit ja pieniksi saksitut pekonisiivut. Ne siirretään sivuun ja paistetaan samalla pannulla pihvit, joiden pintaan on ensin hierottu hyvin öljyä ja maustettu pippurilla ja suolalla. Paistetut pihvit laitetaan uunivuokaan, niiden päälle kaadetaan rasva pannulta ja päälle sipulit ja pekonit. Kaiken päälle kaadetaan vielä kerma ja vuoka uuniin 120 asteeseen hautumaan vartiksi.
Lisukkeet maun mukaan. VHH-annokseen sopii raikas tuoresalaatti, vihanneksia ja siemensekoitusta, joka pehmenee öljyllä ja punaviinietikalla. Minusta annoksesta tulee tuoreiden ja raikkaiden kasvisten kanssa juuri tasapainoinen. Tuhdimmat lisukkeet tekisivät siitä makuuni aika raskaan.

Kohta on taas pakko pinkaista nauttimaan auringosta, linnunlaulusta ja kevätsäästä! Kuistin köynnöksessä on vihreitä silmuja ja ilma tuoksuu keväälle 🙂
VHH pihvit kermaisessa sipulipekonikastikkeessa, max 20 g hh/annos
1-2 paistettua tai grillattua pihviä/hekilö
oliiviöljyä
pippuria, suolaa (myllyt)
3 makeaa sipulia
1 paketti pekonia
1 (2 dl) kerma
lisukkeeksi tuore salaatti

Paista öljyllä hierotut ja maustetut pihvit. Kuullota sipulut ja samassa pannussa saksitut pekonit. 
Asettele vuokaan pihvit, päälle pekonisipuliseos ja kaada päälle kerma. Laita vuoka uuniin 
hautumaan vartiksi 120 asteeseen. Tarjoile haluamiesi lisukkeiden kera, tuoresalaatti on 
hyvä vähähiilarinen vaihtoehto. 
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *