Helppo ja nopea arkiruoka jauhelihasta

Vow mikä hulina on ollut tämän viikon alun päällä! Touhukkaan tiistain hyvä VHH pikaruoka syntyi eilen sipulista, jauhelihasta, pakastemaisssista, Mutti-tomaattimurskasta ja smetanasta.

Kaikki vain kuumennetaan pannulla ja lopuksi haudutellaan muutama minuutti. Samalla ehtii latoa lautaselle ison pinon tuoreita vihanneksia. Oikeastaan tällaisina arkihetkinä vähähiilarisen syömisen eduksi tulee myös nopeus. Tuoreet kasvikset käyvät lisukkeeksi mihin tahansa ruokaan, eikä tarvitse odotella pastojen, riisien tai perunoiden kypsymistä.

Yhdessä kokkailu on aina hauskaa ja vaikkei pöydässä ehdittäisi istua kovin pitkän kaavan mukaista on jo yhdessä valmistautuminen kivaa yhdessäoloa. Samalla ehditään samalla vaihtaa päivän kuulumisia ja seuraavan suunnitelmia.

Tämä ruokahan pääsee itseoikeutetusti tuonne tyttären ystävän toivomaan “Helpot ja halvat opiskelijaruuat” -osastoon. Aina on aikaa kypsyttää jauhelihat pannulla ja tässä ei paljon muuta vaaditakaan.

Ihanan aurinkoinen päivä on tulossa. Tänne blogiinkin on tulossa kivoja uusa tuuliakin, kunhan saan nipistettyä pikkuisen enemmän aikaa taas. Ihanaa viikon jatkoa!!

VHH jauheiihamaissipannu ja vihannekset
oliiviöljyä paistamiseen
1 iso sipuli
suolaa, pippuria
jauhelihaa
1 pussi pakastemaissia
1 Mutti-tomaattimurska
2 reilua rkl smetanaa
tuoreita vihanneksia

Kuullota pannulla öljyssä kuoritut ja pilkotut sipulit. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää maissit ja tomaattimurska sekä smetanaa.  Hauduta muutama minuutti ja pese ja pilko samalla vihannekset. Kada niiden päälle kastikkeeksi oliiviöljyä ja punaviinietikkaa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *