Helppo ja hyvä marinadi grilliruualle

Pariisi-kuvia olisi vieläkäin muutamaan postaukseen, mutta nyt sormet syyhyävät jo ruokapostauksiinkin välillä. Ja  kun viikonloppukin on sopivasti tulossa, niin mikäs sen parempaa loppukesänkin viikonloppurpuuhaa olisi kuin grillaaminen. 


Grillailu on hauskaa illanviettoa, jolloin ollaan yhdessä ja rauhassa valmistellaan ja kypsytellään ruoka, joka sitten maistuu aina taivaallisen hyvälle. Varsinkin kun hyviä tuoksuja on ensin haisteltu tarpeeksi pitkään ja ruokailukin tapahtuu raikkaassa ulkoimassa. Meille on vuosien mittaan muodostunut aika selkeä työnjako grillaamisessa. Minä valmistelen ruuat ja teen marinadin. Mies hoitaa grillaamisen samalla kun katan pöydän, tuon kylmät juomat ja tuoresalaatin tarjolle. Siinä vaiheessa ollaan yhleensä jo kauniin pehmeässä iltavalossa ja herkuttelu voi alkaa.

Tämän kesän paras grillimainadini on taas todella helppo. Marinoinnin onnistumisen salaisuus piilee pikemminkin sen määrässä ja käytössä. On tärkeää, että sitä on tarpeeksi lisättäväksi lihoille ja muillekin grillattaville grillauksen ajaksi. Silloin liha säilyy mureana eikä kuivu.


Tämän kesän grillimarinadini:

Lasillinen grillikastiketta:
noin puolet oliiviöljyä
noin neljäsosa punaviinietikkaa (soijakin käy)
2 tl hunajaa
merisuolaa ja pippuria myllystä
puolikkaan sitruunan puristettu mehu
hieman sinappia
Noin puolet kastikkeesta käytetään ennen grillaamista ja loput sen aikana.
Sekoita kaikki aineet hyvin haarukalla lasissa. Valele reilusti lihoille ja hiero kastike käsin kunnolla lihan tai kanan kaikkiin pintoihin. Kunnollinen kastikkeen hieronta ja sen lisääminen korvaavat pitkän marinointiajan. Sen jälkeen grillattaville vielä myllystä suolaa ja pippuria. Vie ruuat grilliin. Kastiketta lisätään pariin otteeseen grillauksen aikana. Jos grilli on erittäin kuuma, pitää kastiketta lisätä enemmänkin.

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *