Helppo ja herkullinen raakasuklaakakku

Eipä paljon parempaa ruokakeksintöä voisi olla kuin raakakakakut. On muutenkin ihanaa, kun tietää syövänsä terveellisesti, mutta kun siihen vielä yhdistää syntisen hyvän maun ja koostumuksen, on nautinto aika täydellinen. Raakakakut ovat täynnä tuoreita ja kypsentämättömiä eli kaikki mahdolliset ravintoaineet sisältäviä superfood-herkkuja. Ei sokeria, ei mitään lisä-, väri- yms. keinotekoisia aineita – ja mikä parasta, tämäkin helppo raakasuklaakakku on ainakin yhtä herkullinen ja pehmeä kuin vaikka perinteinen mutakakku. 

Aito kaakaojauhe syntyy, kun kaakaomassasta kylmäpuristetaan irti kaakaovoi. Jauheen ravinnepitoisuus on erittäin korkea, se sisältää yli 1200 erilaista aikttivista aianesosaa ja mm. paljon antioksidantteja. Niitä saa reilusti myös  camu camu-marjoista puristetusta jauheesta, jossa on yli 70 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa. Rasvana käytin ihanaa luomukookosöljyä, joka tuli tutuksi jo edellisess superfood-postauksessani täällä. Psyllium taas on gluteeiniton leivontaan kuitumaisuutta tuova ja taikinan sitkoa lisäävä erittäin kuitupitoinen jänönratamon kuivatusta siemenkuoresta tehty jauhe. 
Superfoodien lisäksi hurautin pohjan taikinaan manteleita ja saksanpähkinöitä tehosekoittimessa jauheeksi. Taikinan painelin lautaselle ja laitoin jo jääkaappiin. 

Ihanaan täytteeseen tuli myös muussattua banaania, luomukermaa ja hieman hunajaa. 
Levittelin suklaisen ja pehmeän täytteen pohjan päälle, jonka laitoin takaisin jääkaappiin. Taikinakulho katosi miehen työpisteeseen ; )

Päälle ripottelin koristeeksi lisää erilaisia kevyesti tehosekoittimessa murskattuja pähkinöitä, kaakaomassaa ja kookoshiutaleita.

Keitin kamomillaa iltateeksi ja koko perheen palaute kakusta oli ylistävä ; ) Tästä annoksesta saa viisi reilua palaa eli meillä jäi vielä yksi seuraavan päivän nopeimmalle kotiintulijalle. Suosittelen kokeilemaan, ihana terveyspommi tuomaan vastustuskyky ja vastustamatonta suklaaherkuttelua syksyyn.

Pohja

2 dl manteleita
1 dl saksanpähkinöitä
1 tl psylliumia
2 reilua rkl kookosöljyä
3 tl vettä
hyppysellinen steviaa (maista)

Jauha mantelit ja saksanpähkinät jauheeksi. Sekoita kaikki aineet yhteen taikinaksi ja painele se vuokaan raakakakun pohjaksi haluamaasi astiaan, vaikka lautaselle. Koska kakkua ei paisteta, et tarvitse uuninkestävää vuokaa. Laita jääkaappiin.

Täye:

6 rkl raakakaaakojauhetta
1 rkl camu camu-jauhetta
2 rkl kookoslastuja
3 rkl raastettua kaakaomassaa (tai tehosekoittimessa jauhettuna)
3 rkl kookosöljyä
1 tl psylliumia
2 haarukalla muussattua banaania
2 dl luomukermaa
4 tl hunajaa
hyppysellinen steviaa

Vatkaa kaikki aineet sähkövatkaimella sekaisin ja levitä täyte kakkuphjan päälle. Laita takaisin jääkaappiin.

Päälle:
Sekalaisia pähkinöitä kevyesti murskattuna
Murksattua kaakaomassaa
Kookoshiutaleita

Kommentit (8)
  1. Onpa herkullisen näköinen, tätä pitääkin kokeilla. Kiitos!

  2. inspirations
    17.9.2014, 11:08

    Hei Ninni! Juu, suosittelen kokeilemaan. Kiva leivottava ja herkullinen syötävä ; ) Kivaa viikon jatkoa sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *