Helppo italialainen herkkusalaatti

Italialaiset osaavat yhdistellä juuri muutaman oikean maun saadakseen taivaallisen hyvän yhdistelmän. Sopivasti italialaisvaikutteita on tässäkin herkkuannoksessa, joka näissä kuvissa ei valitettavasti pääse ihan oikeuksiinsa – tai vika on ehkä enemmänkin liian littanoissa vuohenjuustosiivuissa. Koko annos olisi paljon houkuttelevampi kunnon mehevillä siivuilla, niin kuin oli tarkoitus. Meillä vain ei jääkaapista aina löydy sellaisia ruokavarastoja kuin olen sinne kantanut, siinä vaiheessa kun aloitan ruuan laiton ; )
Herkun idea on yksinkertainen: Kiedo parin sentin paksuisen vuohenjuustoviipaleen ympärille parmankinkkua ja nosta lautasella uuniin lämpenemään 10-15 minuutiksi 190 asteeseen. Asettele samaan aikaan tarjoilulautasille tuore salaatti ja kuori ja viipaloi hunajameloni.

Tiputa lämpimien vuohenjuustojen päälle hieman hunajaa ja nostele päälle lusikallinen pinjansiemeniä. Lämmittäminen paranttaa makujen yhdistelmää ja tekee juustosta kirjaimellisesti suuhun sulavan.

Makuyhdistelmä on aivan loistava – täytyy tehdä jossain vaiheessa näitä pikaversioita näyttävämmät annokset tänne blogiinkin. Tämä ihana salaatti on alunperin ystäväni Ullan ideoima – ja joka kerta teen siitä itse hieman erilaisia variaatioita.  Herkkuun voi hyvin yhdistellä erilaisia hedelmiä, marjoja, salaatteja, vihanneksia, yrttejä ja yrttikastikkeita. Herkullista illan jatkoa!

VHH kinkku-vuohenjuustosalaatti
alle 30 g hh/annos
tuoretta salaattia
vihanneksia
hunajamelonia
mansikoita
reilu siivu vuohenjuustoa/henkilö
pari siivua parmankinkkua/henkilö
hunajaa
pinjansiemeniä
oliiviöljyä
punaviinietikkaa
Kommentit (2)
  1. Moikka, minulla on blogissani sinulle mukava haaste 🙂

  2. inspirations
    18.2.2015, 13:03

    Hei Raasu! Kiitos haasteen heitosta, kivan postauksen olit siitä itse tehnyt. Otan tästä kopin ; )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *