Helpot ja kevyemmät mangohyydykkeet

 *Yhteistyössä Valio*
Ihanaa aurinkoa ja kivaa touhua on taas ollut koko päivä! Kotiuduin juuri mereltä ihailemasta joutsenia ja nautisekelemasta raikasta ilmaa ja auringon viimeisiä säteitä. Ilma tuoksui keväältä ja tuntui lämpimältä. Joutsenperhekin tuli poseraamaan rantaan. 
Jos haluaa päästä helpolla jälkiruuan laitossa ja kuitenkin saada aikaan aika näyttävät ja hyvät annokset, niin tätä vinkkiä kannattaa kokeilla. Tämä sopii hyvin pääsiäisen aikaan vaikka kevennetyksi ja vähempi hiilariseksi pashan korvikkeeksi tai toisaalta yhtä hyvin vaikka vappuna tai koska tahansa keväisenä viikonloppuna. 
Tein pohjakerrokset  Gefilus Mago-piimästä, josta kehittelin Valion kammppikseen uusia reseptejä. Lopputulos oli raikas, ei ollenkaan perinteisen piimämäinen. Toki esim. jogutti tai kermavaahtorahkaseos sopisi yhtä hyvin myös. Nämä alimmat piimäkerrokset laitetaan liivatelehtihyydykkeeseen sekoitettuna jääkaappiin yön yli, tai vähintään neljäksi tunniksi, että niistä tulee lohkeavia ja lusikalla syötäviä. Seosta kannattaa maistaa ja lisätä tarpeen mukaan hieman makeutusainetta. Itse en lisännyt, koska seuraava kerros on niin makea ja halusin pitää pohjan raikkaana, mikä toimikin oikein hyvin.
Hyytyneen piimäseoksen päälle lusikoin jokaiseen lasiin purkillisen mangon makuista Piltti-seosta. Aurinkoisen keltainen väri on kuin tehty pääsiäiseen tai muuten vain kevääseen.
Kun poikamme oli soseiässä – voi  apua, siitä on tosiaan 18 vuotta aikaa – hänen lempimakunsa hedelmäsoseista oli juurikin tämä sama mangosose. Vaikkei meillä ole taidettu näitä soseita ainakaan 15 vuoteen edes maistella, tunnisti poika silti heti tutun maun ja kehui sitä edelleen yhtä herkulliseksi.

Näyttävyyttä hyydykkeisiin saa, kun ne tekee kaunissa astioissa tai vaikka viinilaseissa, kuten nämä. Koristeeksi leikkasin vielä lasien reunoille palaset kuorittua tuoretta mangoa. Mangothan myydään yleensä raakoina eli ne kannattaa ostaa hyvissä ajoin ennen käyttämistä kotiin ja laittaa huoneen lämpöön kypsymään. Kypsymistä nopeuttaa niiden pitäminen pienessä muovipussissa. Kypsiä ne ovat pehmenneinä ja saatuaan väriä.

Tämän ja monta muuta uudenlaista Gefilus-ideaa löydät Valion Gefilus-kammpiksen sivuilta täältä.

Mangoinen hyydykeherkku
Todella helppo makea ja hedelmäinen hyytelö sopii kaikeniäisille herkuttelijoille kevään ja kesän juhliin tai jälkiruoaksi.
Resepti neljälle:
1 l Valion Gefilus mangopiimää
5 liivatelehteä
4 Piltti mangososetta
Liota liivatelehtiä aivan pienessä määrässä kylmää vettä 5 min. ja purista sitten kunnolla liika vesi pois. Kuumenna kiehuvaksi pieni vesimäärä ja liota liivatelehdet siihen. Jäähdytä liivateliuosta ja lisää se piimään hyvin sekoittaen. Kaada viinilaseihin ja laita jääkaappiin hyytymään yön yli. Ennen tarjoilua lusikoi jokaiseen lasiin piimähyydykkeen pinnalle purkillinen mangososetta. Tarjoile lohkeava herkku jälkiruokalusikoiden kanssa.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *