Helpommat juhlajärjestelyt jättävät aikaa tunnelmasta nauttimiselle

Helpommat juhlajärjestelyt

Vapun kynnyksellä tuli mieleeni juhlajärjestelyt yleensäkin. Olen opetellut”viisautta” viimeisen parin vuoden aikana juhlien järjestelyissä. Olen halunnut pistää pystyyn biletykset, kerätä ystäviä yhteen ja viettää rentoa iltaa. Ja vaikka on ollut niin kiireinen ajankohta, en ole antanut sen olla esteenä, vaan opetellut hankkimaan apuakin.

Viime kuussa meillä juhlittiin tyttären 18 v-synttäreitä Havaiji-teemalla. Vaikka vieraslistalla oli lähinnä lähisukua ja pieni joukko tyttären ystävistä, niin silti vieraita kertyi jo ihan kiva määrä. Halusimme keskittyä vähän enemmän juhlafiiliksen rakentamiseen koristeluilla ja aikaa ei kuitenkaan ollut valmisteluihin kovinkaan paljoa.

Helpommat juhlajärjestelyt

Tarjoiluissa turvauduimme tuttuun Thai-ruoan valmistajaan, jonka tekemät herkut olimme jo aikaisemmin hyväksi todenneet. Näin jälkeenpäinkin ajatellen se oli ehdottomasti hyvä idea. Vaikka ainakin itselläni usein on ensimmäisenä mielessä tehdä ”tietenkin” kaikki itse, niin oli taas tosi hyvä idea pyytää apua ruokapuoleen. Silloin pääsi itsekin nauttimaan ja rentoutumaan juhlissa, eikä lopulta hinnassakaan ollut suurta eroa verrattuna siihen, että ostaa kaikki raaka-aineet ja tekee itse.

Kakut ovat tietysti upeita juhlien kruunuja, mutta Havaiji-bileissämme jälkkärikakkua tuurasi iso vati hedelmiä, pähkinöitä yms. Ajatuksena oli jälkiruoan sopivuus pääruokaan ja (ainahan minulla on se terveellisyyskin mielessä), mutta toki siinäkin säästyi reilusti aikaakin (leipomiseen verrattuna).

Koristelupuolen kultateemaan sisällytimme myös kertakäyttösastiat. Yleensä en niitä juurikaan harrasta, kun astioita kuitenkin on reilusti – eikä haittaa vaikka ovat eriparisia, ehkä kivempikin niin. Onhan se luonoystävällisempääkin tehdä vähemmän jätettä… mutta toki kultaiset kertislautaset säästivät myös tiskivuoria ja juhlien jälkeinen siivouskin sujui ihan hetkessä.

Avun pyytäminen ja helpompien tarjoilujen toteuttaminen ei aina tule edes mieleen ja mieluummin jää juhlat juhlimatta, jos oma aikataulu on kovin kiireinen. Kuitenkin juhlat ovat niitä kivoja hetkiä elämässä, joista riittää hymyiltävää vielä pitkään arjessakin.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *