Havaijin matkavinkit – Kailua Beach

Havaijin matkavinkit - Kailua Beach

Aloha! Tällä kertaa blogissa kirjoittelen taas minä, Juliaana, eli se nuorempi (tytär) meistä. Olin vaihto-oppilaana viisi kuukautta Oahulla, Havaijilla. Vaikea näin lyhyesti kuvailla, kuinka upea reissu oli. Nautin joka päivästä täysillä ja saaren lähestulkoon joka kolkka tuli tutuksi. Olin arkipäivät koulussa, mutta päiväni olivat aamupäivisin 8.30-11.30 tai iltapäivisin 14.30-17.30, eli päivään mahtui aina paljon muutakin. Viiden kuukauteen ei mahtunut kuin muutama päivä jolloin en ”tehnyt mitään”, vaikka silloinkin olin vähintään katsomassa auringonlaskua rannalla. Muuten päivät sujuivat surffatessa, hikingeilla ja uusia rantoja kierrellen.

Maantieteellisesti Havaiji on niin älyttömän kaukana Suomesta, että ei ole mikään ihme, ettei se ole suomalaisten yleisimpiä matkakohteita. Sen vuoksi Havaijin matkavinkit netissä ovat suhteellisen vähissä suomen kielellä. Nyt Suomen kovissa pakkasissa on ihana palata vaihtovuoteni kuviin, joten Havaijin matkavinkkejä on tiedossa!

Kailua Beach

Havaiji on seitsemän saaren saariryhmä Tyynellä valtamerellä, eli saaret on ympäröity unelmarannoilla. Saaret ovat suhteellisen pieniä. Oahu, jolla asuin, on niistä kolmanneksi suurin ja ilman sen kovempia ruuhkia saaren päästä päähän ajaa reilussa tunnissa. Kailua sijaitsee Oahun koillisosassa. Havaijin kielellä sana Kailua tarkoittaa kahta merta tai kahta virtaa. Siellä on saaren turkoosein meri ja valkoisin hiekka. Kailuaan osuu myös yleensä kovin tuuli, mutta surffaukseen aallot eivät sovellu erityisen hyvin – toisin kuin Oahulla ja muualla Havaijilla yleensä. Tuulen vuoksi kite surfing, eli leijalautailu on kuitenkin varsin suosittua. Myös kajaakkiajelu ja suppilautailu ovat hauskaa tekemistä Kailuan upeissa maisemissa. Kaksi tunnetuinta rantaa Kailuassa ovat Kailua Beach ja Lanikai Beach. Sen suurempaa eroa en näiden rantojen välillä osaa sanoa. Oikeastaan ne ovat samaa rantaviivaa, Lanikai jatkuu Kailua Beachin eteläpuolella. Molemmat ovat yhtä kauniita ja valkoinen hiekka ja turkoosi meri ovat yhtä upeita.

Rantojen lisäksi Kailuassa on useita todella kauniita hiking-reittejä, eli suomeksi varmaan paras käännös on patikointireittejä. Lanikai Pillbox on niistä ehkä tunnetuin. Reitti vie ylös toisen maailmansodan aikaisille bunkkereille, joiden päältä auringonnousu näkyy upeasti, minkä vuoksi varhain aamulla tämä reitti on suosituimmillaan, eikä ihme. Havaijin auringonnousut ovat tosiaankin näkemisen arvoisia, samoin kuin auringonlaskutkin. Muita Havaiji-postauksiani löydät täältä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *