Hamppuöljyä kuivalle iholle, sähköisiin hiuksiin – ja salaattiin

IHON kuivumista? Päänahan hilseilyä? Hiusten sähköisyyttä? Silmien kutinaa? Aika yleisiä vaivoja talven tullessa, kun sisällä ollaan enemmän ja sisäilmaa lämmitetään rankasti.  Paras apu on lisätä hyvien öljyjen käyttöä sisäisesti ja ulkoisesti. Nuo ihon ja kiusten kutinat ja kuivumiset ovat niitä ulospäin näkyviä merkkejä,  mutta sitten voimme vain miettiä, mitä tuolla ihon alla tapahtuu. Ja miksi mielikin väsähtää. Jokainen soluseinämä kun janoaa öljyä. Kuten aivommekin. 

Blogin lukijat tietävätkin, että kookosöljy on minulla runsaassa käytössä mm. aamusmoothieissa, leivonnaisissa ja myös iholla ulkoisesti. Sillä pesen meikit – ihanaa, kun silmät suorastaan nauttivat puhdistuksesta kirvelemisen sijaan. Sitä käytän kesällä auringossa ja  talvella hieron kuivuviin sääriin ja muutenkin ihoon – pehmeää sileyttä kuivumisen sijaan!! Ja sillä kruuunasin eilisiltaisenkin kuuman suihkun <3 Se tosiaan toimii tehokkaana suihkugeelinä, joka kuivumisen sijasta kosteuttaa aidosti. 
Minulla ei edes ole erityisen kuiva iho ja kun silti hyödyn ja nautin niin paljon hyvistä öljyistä ihollani, rohkenen tosiaan suositella niiden runsasta käyttöä kuivaihoisille. Ja toisaalta, meillä jokaisella iän lisääntyessä ihokin menettää luontaista kosteutuskykyään.
Kaikki eivät ole kovin innostuneita kookoksen aromiin, jolloin hyvä vaihtoehto on kookoksesta eristetty MCT-öljy. Se on juoksevaa, täysin väritöntä, mautonta ja hajutonta ja imeytyy muita rasvoja nopeammin. Siksi sitä suositaan paljon urheilussa, painonpudotuksessa ja myös henkilöillä, joilla on rasvan imeytymishäiriöitä. 

Nyt haluaisin tutstuuttaa teidät myös toiseen ihanaan öljyyn – tai muistuttaa mieleen, jos se  on jo vanha tuttavuus.  Monipuoliseen käyttöön sopiva luomulaatuinen CocoVin kylmäpuristettu hamppuöljy on myös yksi ehdottomia keittiön ja kylpyhuoneen suosikkejani. Se on yksi niitä harvinaisia aineita, joka sisältää kaikkia tärkeitä Omega 3-, 6- ja 9-öljyjä, joiden puutos ja väärä suhde aiheuttavat ongelmia hyvinvoinnillemme. 

Hamppuöljyssä on hieno pähkinäinen maku. Itse tykkään tehdä siitä salaattiin kastikkeita tai käyttää ihan sellaisenaan, kuten tässä pähkinäsalaatissa.  Sitä voi hyvin myös hieroa ihoon vaikka reilumminkin vartalomaskiksi, antaa vaikuttaa vartin ja pyyhkäistä ylimääräiset poisa –  ja sipaista hieman niihin sähköisiin hiusten latvoihin. 

Jokainen ölytippa on puristettu tuoreista hamppusiemenistä kylmäpuristamalla ja kaikissa tuotantovaiheissa on tarkoin suojeltu herkkiä välttämättömiä rasvahappoja. Hamppuöjy (kuten neitsytkookosöljykin) hyödynnetäänkin sellaisenaan, eikä niitä tule kuumentaa esim. ruoanvalmistuksen yhteydessä. 
Pähkinäinen salaatti
Salaattivihanneksia
Päärynä lohkoina
Reilusti pähkiöitä (hassael, para, cashew)
Mozzarellaa
Hamppuöljyä
Pinnalle kuivattuja yrttejä
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *