Grillikesän paketointia ja muistutusvinkit grillin syyshuoltoon

Grillikesän paketointia ja muistutusvinkit grillin syyshuoltoonmaissiherkkusienetgrillausSisaruksetauringonlasku

Tiedän, monilla grillaaminen jatkuu ensilumien tuloon asti, ja innostuneimmilla vielä sen jälkeenkin. Meillä ihana grillikesä alkaa lähestyä loppuaan. Toinenkin lapsista lentää maailmalle ensi viikolla ja taidamme olla miehen kanssa niin mukavuudenhaluisia, että keskitymme kahdestaan enemmänkin sisäruokintaan syksyn ja talven ajan. Ensi kesänä grillataan taas koko perheen voimin varmasti usein. Nyt (tai ainakin pian) on aika suorittaa jokavuotinen grillin huolto ensi kesää silmällä pitäen. Tässä muistusvinkit siihen:

Grillikesän paketointia ja muistutusvinkit grillin syyshuoltoon

Grilli kannattaa pitää puhtaana jatkuvasti. Kun lihat vetäytyvät grillausten jälkeen (ennen syömistä), voi ylimääräisen rasvan polttaa kuivaksi ja harjata samantien pois grilliharjalla. Silloin ei puhdistamista tarvitse enää muistella vatsa täynnä grillaamisen jälkeen, vaan voi keskittyä niihin mukavampiin ja rentouttavampiin asioihin.

Grilli huolletaan ja pudistetaan paremmin paremmin syksyllä grillikauden päättyessä.  Irrota kaasugrillin ritilät ja harjaa ne puhtaiksi alhaaltakin. Ruoasta pudonnutta rasvaa kertyy grillin pohjalle ja sisälle. Hiiligrillissä rasva ei kerry grillin sisään, vaan palaa aina pois hiilien hehkussa.

Ota irti ja harjaa puhtaiksi kaikki sisäosat ja kaavi pohjalta lika rasva-aukoista pois. Pese grilli vaikka tiskiharjalla ja oikealla pesuaineella. Ritilät öljytään huolellisesti ruostumisen estämiseksi.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *