Grillijuhlat ja yllättävä metsäpalo

Grillijuhlat ja yllättävä metsäpalo

Meillä on tapana viettää kerran kesässä yhteinen ilta miehen suvun kesken – tai niiden suvun edustajien, jotka ovat paikalla samaan aikaan saaristossa. Eilen oli tämän vuoden yhteinen grilli-ilta.

Meillä on äänekäs suku ja kaikilla aina yhteisissä illoissa paljon asiaa. Anoppi oli toivonut, että tällä kertaa yrittäisimme pitää melutason hieman alempana ja illan rauhallisempana, mutta toisin kävi, kun sattuma puuttui peliin.

Saaressa on paljon kuivaa metsää ja siellä alkoi roihuta metsäpalo. Mieheni siskon perhe on teettänyt uuden ison laturin viime kesänä ja koska se on keskellä saaristokylää, monet taitavat luulla sitä saaren yleiseksi laituriksi. Niinpä eilenkin rajavartiosto ja palomiehet rantautuivat laituriin ja saivat aika paljon ylimääräistä vipinää iltaan. Miehen veli lähti opastamaan rajavartioita. Helikopteri pörräsi yläpuolella, keräsi vettä merestä ja tyhjensi säilöitä palopaikalle ahkerasti. Mies laski rotaatioksi vain neljä minuuttia.

Kaikkein tärkeintä oli luonnollisesti, että palo saatiin hallintaan. Saimme aitiopaikalta todeta, kuinka tehokas rajavartiosto ja palokunta meillä Suomessa on. 70 aaria metsää paloi. Kun starttasimme illalla miehen kanssa veneen keulan kohti ulosaarta, olivat palomiehet jo lähettäneet ylimääräisnt yövartioinnin paikalle ja vielä tänään on jälkisammutukset käynnissä.

Eikä siitä illasta olisi muutenkaan kovin rauhallista tullut. Niin paljon juttua riitti taas kaikilla. Ja tänään taitaa olla uudet säpinät tiedossa. Sauna on lämpiämässä jo aamupäivällä ja illaksi miehen sisko ja veli perheineen tulevat tänne meille päin pienet pojat ja koirat mukanaan <3

P.S. Olkaa hyvät ihmiset varovaisia nyt tulen kanssa, olipa sitten metsäpalovaroitus päällä tai ei. Luonto on ihan rutikuivaa ja syttyy todella helposti.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *