Fresita tänään 10 v Suomessa (+ juhladrinksun reseptin)

Fresita tänään 10 v Suomessa

Fresita tuli Suomeen 26.3. 2007 eli tänään tasan 10 vuotta sitten. Heti tullessaan se ehti loppua varastoista ja yllätti kaikki suosiollaan. Se on ollut ensimmäisestä vuodestaan asti Suomen myydyin kuohuva ja Argetiinan jälkeen suomalaiset nauttivat Fresitaa eniten maailmassa. Ei ehkä ihme, me suomalaiset rakastamme mansikkaa ja Fresita sisältää vain aitoja mansikoita, ei mitään keinotekoisia aromeja tai väriaineita. Fresita-sanakin tarkoittaa pientä mansikkaa.

Fresita tunnetaan etkojen ja jatkojen tunnelmantuojana. Fresitan slogankin sanoo osuvasti:

”The best moments happen before and after everything is perfect”

Muistan itsekin hyvin Fresitan Suomeen tulon ja se on siitä asti ollut myös ystäväporukkani säännöllisissä tapaamisissa mukana.

Siksi halusin tietysti lähteä mukaan, kun sain kutsun Fresitan 10-vuotissynttäreille viime torstaina. Onneksi lähdin, ilta oli täynnä kaikkea kaunista ja herkullista, kivoja ihmisiä ja yllärysnumeroita. Illan paikat olivat myös itselleni sattumalta henkilökohtaisia ja mieluisia  yllätyksiä, niin kuin tämän ensimmäisen kuvasatsin, eli synttärien ”jatko-osuuden” paikka.

Meistä kukaan ei tiennyt, minne meidät kuljetetaan loppuillaksi, ennen kuin pysähdyimme Katajanokan rannassa Sipulin eteen ja kiipesimme rappuset yläkerran baaritilaan, samaan paikkaan jossa omien häidenikin jatkot aikanaa järjestettiin.

Legendaarinen baarimestari Mikael Karttunen oli suunnitellut iltaan oman herkkudrinskun, joka oli pirteä ja kiinnostava yhdistelmä sitrushedelmä ja mansikkaa. Jos juhlissa tekee mieli tarjota jotain spessumpaa, suosittelen kokeilemaan:

Fresita 10 yo Alliversary Cup

  • 8 cl Fresita Original
  • 1 cl De Kyper Apricot Brandy
  • 1 cl Red Orange Rooibos-infused Oloroso Sherry
  • 1 cl Housemade Pineapple syrup
  • 1 cl Lemon juice
  • Dash Orange Bitter

by Mikael Karttunen / Altia Academy

”This cocktail is inspired by ”The American Champagne Cup” that is found in the 1888 edition of Harry Johnson´s Bartender´s Manual. Originally the drink called for, among other things, fresh strawberries, pineapple syrup, Tokaji wine, Brandy, Chartreuse and a whole lot of fresh fruit to go with everything. It was served as a punch from a large bowl and has been a very popular recipe for a champagne cup in the American Golden Age of the cocktail.”

Illan esiintyjäkin oli yllätys – ja selvisi vasta Irinan pompattua lavalle. Täytyy antaa kiitosta illan artistivalinnastakin, Irinan uudet biisit ja vanhat hitit sopivat Fresitan synttäritunnelmaan aika täydellisesti, vai mitä sanoisit:

Jaan synttärien etko-osuudesta vielä myöhemmin oman tunnelmapläjäyksen toisessa postauksessa. Kekseliäiden juhlien järjestelyistä voi napata kivoja vinkkejä omiinkin kevään tilaisuuksiin.

Pictures bu us and Unto Rautio ( 1. + 3. pic.)

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *