Food Trends 2015 Top 10

Tammikuussa netti on kuhissut ruokalehtien, ravintoloiden, trenditoimistojen ja julkkiskokkien uuden vuoden ruokatrendilistauksia. Keräsin niistä oman Top 10 listani, jonka kaikki osat ovat keikkuneet useissa suosituissa listoissa ja samalla soveltuvat hyvin inspirations-blogin ruokamaailmaan.; Sellaisia, joista itse pidän, jotka eivät sisällä sokeri ja jauhoja ja  jotka ovat olleet blogissa suosittuja postauksia. 
1 brinner = breakfast for dinner
Eihän kukaan ole sanonut, etteikö munakas,  frittata, herkkusmoothie, banaaniletut ym. tuttu aamiainen sopisi yhtä hyvin illalliseksi. Brunssien suosion lisäksi tänä vuonna syödään aamiaista illalliseksi eli brinneriä. Meillä syödään usein helpoksi brunssiksi tai brinneriksi smoothieta ja munakasta.  

2 only fruits
Tänä vuonna tehdään monia herkkuja vain mehevistä hedelmistä tai marjoista, ilman mitään muita raaka-aineita!! Hyviä esimerkkejä:
3 drink you meal, energizing smoothies
Pikaruoka ja helposti mukaan otettava eväs kiireiseen päivään on monia hyviä aineita sisältävä smoothie. Oma ihastukseni smootheihin on tullut aika tutuksi blogin lukijoille, vinkkejä oikean reunan reseptihakemistosta, kohdasta Jogurtit ja smoothiet, löytyy kymmeniä.
4 juices
Maailmalla vannotaan edelleen puhdistavien juomien nimeen. Mehukoneet ovat tehneet uuden, uljaan nousun ja luomulaatuisia vihannes-, hedelmä- ja marjamehuja nautiskellaan muuten vain virkistykseksi, värinälkään ja -janoon tai puhdistavina ja energiaa antavina kuureina.  5 raw cakes
Raakaruuan suurin trendi on tasaantunut ja samalla valloittanut paikkansa pysyvänä osana ruokakulttuuria. Instagram kuhisee toinen toistaan kutsuvampia raakaruokakuvia, raakasuklaa ja -kakut ovat ansainneet paikkansa osana uutta, terveellistä herkuttelu- ja leivontakulttuuria. Tuotteiden monipuolistuttua on enää mielikuvituksesta ja motivaatiosta kiinni, jos herkkukakut haluaakin valmistaa ravinnerikkaista ja kypsyttämättömistä raaka-aineista.
6 tea
Kahvilat ja aromikahvit ovat saanee rinnalleen teetuvat, ja ihanat valikoimat perinteisiä ja uudenlaisia teelajeja (meidän kahvittomienkin iloksi). Mustasta teestä valmistettu Chai-latte on kahviloiden suosituimpia juomia, pelkistä yrteistä (kamomilla, minttu ja monet muuta) haudutellaan taas isoäitien tapaan rohdosvaikutteista teet pakataan myös kauniiksi lahjatuotteiksi.  
7 herbs
Kasvilamput sisällä helpottavat tuoreiden yrttien kotiviljelyä meidänkin leveysasteillamme. Perinteisten yrttien suosio on taas kasvanut ja monia uusia saatu markkinoille. Ne tuovat mielenkiintoisia makuja ruuanlaittoon ja uusia tarinoita perinteisistä rohdoskäytöistä eri kullttureissa. 
Kiinalainen makea terveysvaikutteinen Kuolemattomuuden yrtti kasvihuoneessani viime kesänä. 
8 Asian
Aasialainen ruokakulttuuri on taas nousussa, kun kiinalaisten ravintoloiden rinnalle on ilmestynyt nopeasti japanilaisia, thaimaalaisia, intialaisia ja nepalilaisia ravintoloita Helsinginkin kauduille. Sushin suosio nousee edelleen, tänä vuonna japanilaista ruokaa tehdään entistä enemmän itse.

Thai-ruokaa illanistujaisissa

Tee itse sushjeja

9 Bacon

Nopeiden hiilarien pysyvä vähentäminen on ehkä syy tähän ruokatrendilistojen yllättäjään, pekoniin. Ruuissa sillä on lisukkeen, maun antajan ja luonnollisen rasvan tuojan rooli. Pekonia ei syödä enää vain viikonlopun aamiaisella paistettujen munien kanssa, vaan myös salaateissa, keitoissa, sellaisenaan viinilasin kanssa, kermaisessa kanakastikkeessa, ja herkkusienien ympärillä grillatessa.

10 Kaali
Tästä viimeisestä ruokatrendilistani sijasta käytiin taistelu kolmen kesken: Kaali vei kuitenkin voiton ihanasta hummuksesta ja itse tehdystä lihaliemestä. Kaali on vanha, suomalainen perinteinen raaka-aine, jonka nykysuosio on sen terveellisyyden ja monipuolisen hyödyntämisen vuoksi ilahduttavaa. Kaalinlehti on terveellinen rouskuteltava. Pian on taas ihanien, tuoreiden kevätkaalien aika. Niiden vitamiinipitoisuus ylittää kevyesti tuontihedelmät. Hiilareita kaalissa ei ole juuri lainkaan ja se on aivan loistava lisuke vaikka pastan korvaajaksi myös nopeissa lasten ruuissa. Paistamalla jauhelihat pannulla ja sekoitamalla siihen kevyesti kypsymään silputtu kaali, saa hetkessä hyvän ja paljon terveellisemmän kilpailijan makaronilaatikolle –  ja varioimalla siitä saa aina uudenlaisia versioita:

Jauheliha-kaalipannu

Monipuolista ja herkullista hyvin alkaneen ruokavuoden jatkoa!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *