Fantastinen juustopuoti Prahan ostoskadulla

Aikaisemmassa Prahan postauksessa täällä herkuttelin ihanilla juustoilla hotellissamme. Törmäsimme sattumalta Prahan kansallimsuseosta lähtevällä suurella ostoskadulla aivan ihanaan juustokauppaan. Se oli suuri, valoisa, perinteisen italialaisen juustopuodin oloinen, ja myös erittäin siisti ja puhdas. 
Kauppa on täynnä valtavia erilaisia,  italialaisia juustoja. Maistelimme monena päivänä erilaisia tuoreempia tai pidempään kypsytettyjä herkuja, joita oli kiva ostaa välipaloiksi marjojen kanssa hotellihuoneeseen.
Ostimme myös ihania paksuja perinteisiin lasipurkkeihin pakattuja luonnonjogurtteja, joiden pohjalla oli hilloa. Tietyissä kaupoissa voisin pyöriä ihan vain fiiliksen takia. Yleensä sellaisia ovat kirjakaupat tai kukkakaupat ja tämä juustopuoti on ehdottomasti juuri sellainen. Se oli myös ihanan viileä helteisinä päivinä. 
Kaupasta saa myös kaikenlaisia juustojen ”oheistuotteita”. Juustoja oli pakattu erilaisiin lahjakoreihin. Lisäksi hyllyissä on kauniissa pakkauksissa balsamicoja, oliiveja, pähkinöitä, leipätikkuja, viinejä, hilloja, pestoja ja vaikka mitä muuta. Oikea unelmapaikka myös tuliaisten ja kauniiden ruokalahjojen ostamiseen. Hintatasokin oli ainakin Suomeen verrattuna varsin edullinen, niin kuin lähes kaikkialla Prahassa. Lisäksi kaupasta sai muitakin maitotuotteita; mm. pirtelöitä suurissa pulloissa ja tuoreita pehmisjäätelöitä. 

Prahan la Formaggeria-kauppa on ehdottomasti käymisen arvoinen. Se on tosiaan Prahan pääostoskadulla lähellä museota. Se on helppo huomata näkyvistä kylteistä ja ikkunallakin paistattelevista suurista juustoista. 

Kurkkaa muut Prahan postaukset täällä.  Ja seuraavat reissupostaukset Pariisista täällä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *