Energiaa eväistä lomalla ja töissä

KESÄLLÄ hyvät asiat tuntuvat tapahtuvan kuin itsestään. Ainakin minusta. Talvella pitää mennä treenaamaan ja ulkoilemaan ja järjestää aikaa rentoutumiselle. Kesällä parhaina päivinä koko elämä on ulkona ja hyvää tekevät asiat vain tapahtuvat. Aamulla ensimmäisenä astutaan paljain jaloin ulos haukkaamaan teekupposen kanssa tuoreita hedelmiä tai poimitaan marjoja suoraan pensaista suuhun. ”Kesäkoirien” kanssa saaren kiertelykin tapahtuu kuin itsestään. Ei siinä sovita kellonaikoja lenkille lähtöön. Ja riippumattoon voi kellahtaa tuijottelemaan horisonttia ja torkahtelemaan, kun siltä tuntuu. Eipä ihme, että tekee vähän tiukkaa sopeutua taas säännölliseen kaupunki- ja toimistoelämään sen mielettömän upean vapauden tunteen jälkeen. 

Lomalla välipalatkin ovat terveellisiä kuin itsestään. Kaupat ja torit pursuavat tuoreita hedelmiä ja kasviksia (niiden marjapuskien lisäksi). Saaresta ei lähdetä kauppaan ostamaan mitään hetken mieliteosta ja veneellä kuljetetaankin vain ”kunnollisia” ruokia. 
Kävelylenkistä tekee retken eväskorin mukaan otto ja saattaakin olla, että takaisin kävellään kiviä pitkin vasta tuntien päästä. Eväskoriin on sujahtanut kesän aikana useimmiten iso kannu sitruunaista vettä, tuoreita hedelmiä ja Super Snack-patukoita. 
Niitä samoja löytyy taas kaupungissa käsilaukusta hätävarana. Kun nälkä tai makeanhimo iskee, on silloin helppoa turvautua suklaapatukan sijasta pieneen luomuherkkuun, joka on täynnä vain kaikkea hyvää ja aitoa. Kesän lempimakuni ovat olleet appelsiini ja kookos

Jos ei marjojen poiminen ole hotsittanut tai niitä ei edes ole ollut, on ollut helppo turvautua CocoVin Superfood Marjamixiin, joka on kiinnostava sekoitus gojia, mulberia ja inkamarjoja. Jo lusikallisen napostelusta saa kunnon vitamiini- ja antioksidanttiannoksen ja makeanhimon karkotuksen. Ajatuksissa on myös kuivata syksyllä omenoista pieniä eväspusseja talveksi.  
Täytyy taas pitää samoista terveelisistä kesätavoista kiinni kaupungissakin. TV-herkku ja kaupasta viime kädessä ostettu patukka voi yhtä hyvin olla Super Snack, kourallinen pähkinöitä tai avokado. Onneksi saadaan pehmeä lasku arkeen auringon paisteessa.
Tänäänkin on aika tiukka työpäivä edessä ja käsilaukussa on jo lounasevääksi iso termarillinen marjaisaa vihersmoothieta. Suosittelen kokeilemaan, raikkaasta smoothiesta saa hyvin energiaa päivään. Muita terveellisiä evädiseoita löydät näistä postauksista. Energistä torstaita!!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *