Elämän suuret ja voimaannuttavat kokemukset

Elämän suuret ja voimaannuttavat kokemukset juli-2 kadet selka taivutusselkataivutusPysähdyttekö koskaan mietimään, mistä elämän muutokset saavat suuntansa? Mitkä sattumat, suunnitelmat tai onnenkantamoiset vaikuttavat omaan elämäämme ja sen muutoksiin? Miksi olemme juuri tietyssä paikassa tiettyyn aikaan, ketä satumme kohtaamaan ja mitä kaikkea siitä seuraa.

Vuoden lopussa kun mietin tätä vuotta ja tätä aihetta, niin itse nimeäisin yhdeksi oman elämäni tämän vuoden suunnannäyttäjäksi ja selkeyttäjäksi joogaretriitin Thaimaassa vuoden alussa. Tuntuu, että siitä moni hyvä asia sai alkunsa – moni sellainen, jonka matkaa teen edelleen. Matka oli oikeastaan monen tekijän summa. Sovimme aluksi Aavan Resortin omistajan Katin kanssa, että menemme tyttäreni kanssa tutustumaan Aavaan hyvänolon merkeissä.

Moni sattuma johti toiseen ja löysimme itsemme pian satumaisen kauniista ympäristöstä ja lisäksi täydellisisiltä joogatunneilta. Kunnon irtiotto arjesta ja paljon tilaa ja tuuletusta ajatuksille ja talven jähmettämälle kropalle tropiikissa tekivät tehtävänsä. Joka aamu alkoi dynaamisella joogalla (kuvat) ja päivä loppui rannalla tasapainottavaan yinjoogaan. Siihen väliin mahtui paljon kauniita ja hyvää oloa tuottavia hetkiä suomalaisomisteisessa Aava Resortissa Khanomin lähes tuntemattomalla paratiisirannalla.

Aava muuten voitti syksyllä World Luxury Hotel Awards 2016 -kilpailun ja nimettiin Luxury Coastal Restortiksi. Ja viime kuussa Aava palkittiin Kuala Lumpurissa HAPA 2016-18 Boutique Resort – voittajaksi (Hospitality Asian Platinum Award). Voi että, kun sydäntä lämmittää suomalaisten yrittäjien menestys maailmalla. Se ei koskaan tule ilmaiseksi ja sen on Aavan kaunis ja rentouttava spa-hotelli todellakin ansainnut. Onnittelut!!

Alimmassa kuvassa on muuten Kati, Aavan omistaja, joka odotti vakavan selkävamman kanssa selkäleikkausta vuosia sitten ennen muuttoaan Thaimaahan Aavaa perustamaan. Leikkaus jäi ja samoin selkäongelmat ja tilalla on terve ja voimakas Tropiikissa treenaava kroppa!!

Reclaim Your Soul

Joogaopettajamme Gabe järjestää Aavassa taas ensi vuoden alussa Reclaim Your Soul-joogaretriitin, tällä kertaa yhdessä toisen megasuositun joogaohjaajan, Anthony “Prem” Carlisin, kanssa. Hänet tunnetaan mm. Gwenyth Paltrown joogaopettajana.

Toivoisin todellakin olevani taas siellä. Mutta kahdessa paikassa ei voi olla yhtä aikaa ja lasken jo niin innolla päiviä, että poika tulee kotiin jouluksi, että en tietenkään itse lähtisi nyt Thaimaahan samaan aikaan. Jos itse olet vuoden alussa Thaimaassa tai vielä vailla suunnitelmia tai varsinkin jos kaipaat erityisen upeaa lomakokemusta, jonka vaikutukset kestävät pitkään, suosittelen katsastamaan retriittiä sen nettisivuilta. Joogatunnit sopivat kaiken tasoisille ja parempaa ja kiinnostavampaa opetusta ja kauniimpaa ympäristöä en osaisi edes kuvitella.

Nuo retriitit ovat tosiaankin Once in a lifetime -kokemuksia ja ainakin itselleni se oli yksi todella tärkeä hetki koko tätä vuotta ja pidempääkin aikaa, johon osallistumisesta olen kiitollinen ja onnellinen. Joskus on hyvä päästä kauas ja antaa aikaa itselleen, jotta asiat selkeytyvät ja näkee taas itsekin selkeämmäksi, mikä elämälle on merkityksellistä. Paitsi että matka jo sinällään oli fantastinen ja voimaannuttava kokemus, retriitin jälkeen omat ja perheen kuviot ovat menneet niin hyvään suuntaan, että voin vain olla kiitollinen koko vuodesta.

Gabe suunnittelee myös kesäksi uutta Thaimaan retriittiä, yritän tiedotella siitä hyvissä ajoin.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *