Chian siemenillä hilloa ilman sokeria (+ chian ravintoaineet ja käyttövinkit)

Chian siemenillä hilloa

Hillot ovat minusta monikäyttöisiä, herkullisia ja kauniita. Jossain vaiheessa kuitenkin lopetin niiden tekemisen, koska niissä on perinteisesti paljon sokeria.

Chian siemenet muuttavat koko asian. Ne hyytelöittävät nesteen ihan hetkessä ilman sokeria tai mitään muutakaan epäterveellistä, päinvastoin ne ovat todella tiiviitä ravinnerikkaudeltaan.

Yli 20% siemenistä on tärkietä omega 3-rasvahappoja. Mistään muusta, edes kalasta niitä ei saa yhtä paljoa. Chian siemenissä on myös runsaasti kalsiumia sekä tärkeitä kuituja ja aminohappoja, reilusti enemmän kuin esim. pellavansiemenissä.

Sopiva määrä chian siemeniä päivässä on 1-2 rkl. Siemenet tulee liottaa geelimäiseksi ennen käyttöä, sillä ne sitovat runsaasti nestetä. Ne ovat mauttomia ja sopivat siksi hyvin lisättäväksi vaikka mehuun, aamu-smoothieen tai jogurttiin – tai tosiaan marjoihin maukkaaksi hilloksi.

Monet saavat chiasta apua painonhallintaan, koska chia-geeli pitää nälän tunteen loitolla pitkään. Chiasta valmistettu geeli sopii hyvin vaikka kiirehetkien välipalaksi tai nautittavaksi ennen treeniä antamaan pitkäkestoista energiaa. Siksi chiana siemenet  ovatkin tärkeä osa monen kestävyysurheilijan ruokavalioa.

Chian siemenillä hilloa

2,5 dl vettä

2 dl marjoja (esim. mustikoita ja vadelmia)

5 rkl chian siemeniä

  1. Sekoita chian siemenet veteen ja anna vetäytyä noin 15 min.
  2. Soseuta marjat sauvasekoittimella ja lisää nesteeseen.
  3. Maista makeus ja lisää tarvitaessa steviauutetta* tai agave-siirappia* tai hunajaa

*terveellisiä makeutusaineita esim. täällä.

Aamiaisannos chia-hillolla

turkkilaista jogurttia

granolaa

hilloa

kokonaisia marjoja koristeluun

  1. Lado aineet lasiin kerroksittain.
  2. Koristele kokonaisilla marjoilla.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *