Charles Bridge eli upea Kaarlensilta Prahassa

Nyt ollaan jo palattu aika ihanan aurinkoiseen Suomen kesään, mutta ajattelin vielä tiputella kamerasta upeita Prahan matkan muistoja muutaman postauksen verran tänne blogiin. Matka Prahaan oli minulle ensimmäinen, mutta miehelle se taisi olla jo neljäs ja niinpä hän toimi inokkaana matkaoppaana. Yhtenä päivänä kävelimme ylös Prahan vanhalle linnakkeelle ja sieltä alas Kaarlensillalta taas vanhaan kaupunkiin – sen uskomattomasta tunnelmasta kun on vaikeaa saada tarpeekseen.
Kaarlensilta sinänsä on jo aivan uskomaton kohde, jonne kannattaa ilman muuta suunnata. Se on yli puoli kilometriä pitkä ja lähes 10 metriä leveä historiallinen tapahtumakeskus ja satojen nähtävyyksien summa.  Samalla kohtaa jokea oli jo aikaisemminkin silta ja tämän version rakentaminen aloitettiin nimensä mukaisesti kuningas Kaarle IV:n aikana 1357. On sanottu, että sillan maalaulaastiin sekoitettiin kananmunaa vahvistamaan rakennetta. Aikaisemmin siltaa pitkin kulkivat hevoset, raitiovaunut ja autot. Nykyisin sillä saa liikkua vain jalan. 

Silta ylittää Prahan läpi virtaavan kauniin Vltava-joen, jonka rannoilla on ravintoloita, kojuja, kävelypolkuja ja vanhoja upeita rakennuksia. Joen voi ylittää monta muutakin siltaa pitkin, mutta tämän sillan edeltäjä oli ensimmäinen. Silta on kuin valtava patsasnäyttely. Sitä koristavat 30 pyhimyksen patsaa, parhaiden böömiläisten kuvanveistäjien tekeminä jo 1600 ja 1700-luvuilla. Nykyisetkin patsaat ovat upeita, mutta alkuperäisten jäljennyksiä.
Patsaiden muistolaatat kiiltävät, koska tuhannet ihmiset koskettavat niitä päivittäin. Niin tietysti mekin! Koskettajan uskotaan saavan hyvää onnea ja varmistuksen vielä uudelleen Prahaan paluusta.
Molemmissa sillan päissä on torni, joihin pääsee myös kiipeämään ja ihailemaan sillan ja ympäröivän Prahan upeita maisemia. Näkymä sillalta kaikkialle on upea; historialliset rakennukset joen rannalta ovat täydellisiä postikorttimaisemia. 
Silta on toiminut näyttämönä varmaan useammassakin leffassa. Elokuvassa XXX Vin Diesel nousee näitä sillan vieressä keskellä jokea törröttäviä suojatolppia pitkin ylös pelastettuaan maailman. 
Sillalla on paljon erilaista toimintaa. Siellä myös myydään myös tyypillisiä matkamuistoja; muotokuvapiirustusta, paikallisia valokuvia, koruja yms. 

Yleensä silta on aika täynnä ihmisiä. Rauhassa siellä voi kävellä aikaisin aamulla tai myöhään illalla ja auringonlaskun aikaankin se on upeaa. 
The Charles Bridge is an famous and amazing historic bridge in Praha. It crosses the Vltava river. The contraction started at 1357 during King Charles IV. The bridge is the most important connection between Prague castle and the city´s Old Town. 

The bridge is more than 500 meters long and almost 10 meters wide. The bridge is decorated by a continuous alley of 30 statues, most of them baroque-style, originally erected around 1700, but now all replaced my replicas.

You can admire the view of the river, stuatues and historical buildings around it anytime. The bridge is a popular sight for tourists and lane for local people, so the most peaceful time would be early in the morning or late in the evening. The sunset is also worth of seeing.

Kurkkaa muut Prahan postaukset täällä.  Ja seuraavat reissupostaukset Pariisista täällä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *