Cashew-kanakastike Thai-Suomi-tyyliin
Thaimaalainen keittiö on yksi suosikeistani. Tähän cashew-kanakastikkeeseen tutustuin jo ensimmäisellä Thaimaan matkallani vuosia sitten ja edelleenkin se on joka kerta yhtä herkullista. Vihanneksia ja niiden määrää tulee vaihdeltua joka kerta, mutta tämä setti on yksi yleisimpiä käyttämiäni.
Tällä kertaa lisäsin kastikkeeseen proteiinia ja kotimaisuutta tuoreiden kasvisten lisäksi Verso härkäpapurouheseoksella. Halusin myös testata sen toimivuuden aasialaiseen ruokaan ja se sopi siihen ihan yhtä hyvin kuin mihin tahansa suomalaiseen perinneruokaankin. Härkäpapurouheseos kannattaa hurauttaa tasaiseksi tehosekoittimessa ja lisätä kastikkeeseen loppuvaiheessa.
Verso-tuotteiden kätevyys onkin siinä, että niillä saa helposti korvattua vaikka osan jauhelihasta tai kanasta. Ne ovat proteiini- ja ravinnerikkaita ja isona bonuksena on ekologinen tuotantotapa. Kaikki aikaisemmat Verso-ideani löytyvät kätevästi täältä.
Cashew-kanakastike valmistuu hetkessä. Se on helpointa tehdä isossa wokkipannussa. Se syödään heti valmistuksen jälkeen, eikä kasvisten anneta kypsyä liian löysiksi. Päinvastoin, Thaimaassa ne jätetään mielellään aika rapsakoiksi.
Cashew-kanakastike Thai-Suomi-tyyliin
700 g broilerin rintafilettä
oliiviöljyä
pippuria, suolaa, chiliä
3 valkosipulin kynttä
2 punasipulia
1 paprika
200 g herkkusieniä
2 dl cashew-pähkinöitä
1 rkl osterikastiketta
1 rkl hunajaa
2 dl vettä
1 dl Verso härkäpapurouheseosta jauhettuna tehosekoittimessa
tuoretta keätsipulia (tai ruohosipulia)
tuoretta korianteria
- Ruskista ja mausta palastellut broilerinfleet.
- Lisää pannulle 3 valkosipulin kynttä pieninä paloina.
- Lisää sekaan kasvikset paloiteltuna sekä pähkinät.
- Kaada joukkoon vesi, osterikastike ja hunaja.
- Sekoita hyvin.
- Maista, lisää tarvittaessa vahvuutta osterikastikkeella, makeutta hunajalla ja mietoutta vedellä.
- Lisää pinnalle tuoreita yrttejä, korianteri antaa ruoalle hyvän aasialaisen aromin.
*Yhteistyössä Verso Food