Cashew-kanakastike Thai-Suomi-tyyliin

wokkipannucashewtHerkkusienetVerso

Thaimaalainen keittiö on yksi suosikeistani. Tähän cashew-kanakastikkeeseen tutustuin jo ensimmäisellä Thaimaan matkallani vuosia sitten ja edelleenkin se on joka kerta yhtä herkullista. Vihanneksia ja niiden määrää tulee vaihdeltua joka kerta, mutta tämä setti on yksi yleisimpiä käyttämiäni.

Tällä kertaa lisäsin kastikkeeseen proteiinia ja kotimaisuutta tuoreiden kasvisten lisäksi Verso härkäpapurouheseoksella. Halusin  myös testata sen toimivuuden aasialaiseen ruokaan ja se sopi siihen ihan yhtä hyvin kuin mihin tahansa suomalaiseen perinneruokaankin. Härkäpapurouheseos kannattaa hurauttaa tasaiseksi tehosekoittimessa ja  lisätä kastikkeeseen loppuvaiheessa.

Verso-tuotteiden kätevyys onkin siinä, että niillä saa helposti korvattua vaikka osan jauhelihasta tai kanasta. Ne ovat proteiini- ja ravinnerikkaita ja isona bonuksena on ekologinen tuotantotapa. Kaikki aikaisemmat Verso-ideani löytyvät kätevästi täältä. 

Kanakastike

Cashew-kanakastike valmistuu hetkessä. Se on helpointa  tehdä isossa wokkipannussa. Se syödään heti valmistuksen jälkeen, eikä kasvisten anneta kypsyä liian löysiksi. Päinvastoin, Thaimaassa ne jätetään mielellään  aika rapsakoiksi.

Härkäpavut

Cashew-kanakastike Thai-Suomi-tyyliin

700 g broilerin rintafilettä

oliiviöljyä

pippuria, suolaa, chiliä

3 valkosipulin kynttä

2 punasipulia

1 paprika

200 g herkkusieniä

2 dl cashew-pähkinöitä

1 rkl osterikastiketta 

1 rkl hunajaa

2 dl vettä

1 dl Verso härkäpapurouheseosta jauhettuna tehosekoittimessa

tuoretta keätsipulia (tai ruohosipulia)

tuoretta korianteria

  1. Ruskista ja mausta palastellut broilerinfleet.
  2. Lisää pannulle 3 valkosipulin kynttä pieninä paloina.
  3. Lisää sekaan kasvikset paloiteltuna sekä pähkinät.
  4. Kaada joukkoon vesi, osterikastike ja hunaja.
  5. Sekoita hyvin.
  6. Maista, lisää tarvittaessa vahvuutta osterikastikkeella, makeutta hunajalla ja mietoutta vedellä.
  7. Lisää pinnalle tuoreita yrttejä, korianteri antaa ruoalle hyvän aasialaisen aromin.

*Yhteistyössä Verso Food 

 

kauneus
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *