Banaani-granolamuffinssit – terveellistä hemmotteluherkkua

Banaani-granolamuffinssit

Itsensä hemmottelun ja yksi parhaista ja yleisimmistä keinoista on herkullinen lohturuoka. Silti pidän mielelläni kiinni ideasta, että ruoan tehtävä on herkullisen maun lisäksi aina ravita. Ihan parasta on, jos jokainen suupala tuottaa hyvän mielen lisäksi hyvää energiaa ja terveyttä laadukkailla ravintoaineilla. Lisäksi lohturuoan pitäisi olla myös simppeliä, helppotekoista ja valmistua nopeasti.

Käsi ylös, kenen mielestä muffinssit eivät olisi lohtu- ja hemmotteluruoan aatelia? Silti niitäkään ei tarvitse tehdä ravinneköyhistä jauhoista – vaan päinvastoin.

Tämä mufinssiresepti sisältää vain kaikkea hyvää tekevää. Taikinassa on reilusti banaania.  Sen terveyshyödyistä kirjoitin aikaisemmin täällä. Monen muun hyödyn lisäksi banaai vähentää ärtyisyyttä ja hoitaa hermostoa –  mikäpä sen parempaa lohturuoalle?

Lisäksi taikinassa on runsaasti granolaa ja nimenomaan terveellistä sellaista: Verso Härkäpapugranola Karpalo on tehty pääosin kotimaisesta proteiinirikkaasta härkäpapujauhosta, kaurahiutaleista sekä kuivatuista karpaloista. Granolaa ei tarvitse erikseen jauhaa, vaan se liukenee paistettaessa pehmeän tasaisesti taikinaan.

*Kaupallinen yhteistyö: Verso food

Banaani-granolamuffinssit

(20 kpl)

5 dl mantelijauhoja

2 tl ruokasoodaa

3 dl Härkäpapu-granolaa (normaali tai karpalo)

1 rkl kanelia

4 banaania (joista 1 koristeluun)

3 dl taateleita

2 rkl hunajaa (maista taikinan makeus itsellesi sopivaksi)

4 kananmunaa

0,5 dl sulatettua kookosöljyä

ripaus suolaa

  1. Lämmitä uuni 180 asteiseksi
  2. Sekoita taatelit ja banaanit hienoksi tehosekottimella. Jätä yksi banaani koristeluun
  3. Sulata kookosöljy
  4. Sekoita kaikki ainekset hyvin kesenään
  5. Annostele n. 1,5 rkl taikinaa muffinssivuokiin
  6. Paista n. 20-25 minuuttia uunissa

Lisää Verson granolareseptejä ja muita häräkäpapuherkkuja löydät täältä.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *