Ayurvedinen kasvomaski keittiön aineista (ja viikon kuulumiset)

Ayurvedinen kasvomaski keittiön aineista video

Olen ihan hurahtanut kaikkein luonnollisimpaan ”kosmetiikkaan” eli siihen, jota voi oikeasti syödä ja jota löytyy keittiön kaapeista tai ruokakaupan ruokahyllyiltä. Ei mitään kemikaaleja tai muuta ylimääräistä – ja vain 100% ravitsevia aineita.

Mietin, että miksi hieroa kasvoihin oliiviöljypoihjaista voidetta, jossa on kuitenkin vain pieni osa oliiviöljyä, kun niihin voi hieroa puhdasta 100% oliiviöljyä. Niin kuin Ayurvedaa noudattavat ihmiset ovat tehneet jo tuhansia vuosia.

Mietin myös, että hieroisinko vaikka koiran karvattomaan kohtaan synteettista kosmetiikkaa? En, mutta oliivi- tai kookos- tai seesamöljyä kyllä. Entä sitten omiin kasvoihini? Näin olen tehnyt jo monta kuukautta nyt ja ihoni on freesimpi kuin aikaisemmin.

Energiaa aamurutiineista

Ajettelin jakaa kuulumisiani tällä kertaa Instagramin kautta, koska aika on mennyt taas hujauksessa ja olen ehtinyt päivittämään erilaisia hetkiä sinne IG:n puolelle paremmin.

Tässä ylimmässä pikavideossa on pari tuntia sitten kuvaamani aamuinen Ayurveda-maski, johon sekoittelin keittiön kaapeista löytyviä aineita; lämmitettyä oliiviöljyä, kikhernejahoja ja appelsiinimehua. Iho nauttii ulkoisestikin aidoista ja puhtaista aineista siinä missä muu kroppa sisäisesti. Tarkemmat ohjeet tähän löytyy blogin Instagamista -> Klikkaa sinisestä Näytä profiili-linkistä sisään ja valitse sieltä vaakarivin palleroista ”Morning Routines”. Tämä löytyy sieltä loppupäästä (tällä hetkellä), jonne aina uusimmat aamurutiinikuvat ja -videot siirtyvät.

Päivän kuulumiset löytyvät aina Instagram Stooreista eli klikkaamalla suurinta palloa ylhäällä. Siellä ne säilyvät 24 tuntia, jonka jälkeen siirrän niitä valikoidusti Kohokohtiin, joihin pääsee klikkaamalla vaakarivin palleroita. Päivitän IG-tiliäni englanniksi, koska siellä käy paljon seuraajia eri maista. Puhun kuitenkin videoilla suomeksi.

Tällä viikolla sieltä löytyy tosiaan paljon aamujuttuja. Olen herännyt aamuisin tosi aikaisin, pulahtanut meressä, käynyt kuntosalilla, joogannut ja tehnyt Ayurvedisia ammurutiineja.

Oma suosikkini ehdottomasi on lähes joka-aamuinen pulahdus mereen. En voisi kuvitellakaan parempaa tapaa herättää keho ja mieli. Merestä noustessa olen kirjaimellisesti kuin uusi ihminen ja mieli on onnellinen ja tasapainoinen, vaikka minkälainen härdelli olisi käynnissä.

Kivoja duuneja ja uusia mahdollisuuksia

Hyvien aamurutiinien jälkeen nauttii töistäkin ihan eri tavalla. Viime aikoihin on mahtunut paljon tarjouksien kirjoittamista, kivojen ihmisten tapaamisia, ensi vuoden suunnittelua ja hukeita uusia mahdollisuuksia.

On myös ollut pari pr-tapahtumaa. Alla oleva kuva ja video on Domakers Finlandin järjestämästä  Vermanin tilaisuudesta, jossa saimme kuulla tämän suomalaisen perheyrityksen uusista IBS:ään eli  ärtyneen suolen oireyhtymään suunnitelluista Diplomag-tuotteista. Alan asiantuntijoilta tuli valtavasti tärkeää infoa tästä yleisestä vaivasta, joka on jo joka viidennellä suomalaisella, ja 4-5 kertaa useammin naisilla kuin miehillä. Tästä tulen varmaankin kertomaan lisää vielä blogissakin, se kiinnostaa niin monia.

Onnellisuutta auttamisesta

Erityisen hyvän mielen saan siitä, että olen ehtinyt auttamaan monissa äitini asioissa. Hän asuu senioritalossa aika lähellä meitä, ja on tarvinut viime aikoina extra-huomioita.

Olen niin tyytyväinen, että sain hänen kaappinsa siivottua, kärrättyä autollisen tavaraa eri kierrätyspaikkoihin ja hankittua uutta tarpeellista tilalle – ja lisäksi tuoreita kukkia tuomaan vähän kauneutta ja raikkautta kotiin. Joulukortitkin jo kirjoitettiin yhdessä lämmintä glögiä hörppien. Vinkkinä muuten – jos etsit sokeritonta glögiä, niin Valion punaisessa tölkissä oleva on ihan suosikkini.

Vinkkasin Instagramin stooreissani jo aikaisemmin myös, että jos sinulla on mahdollisuus käydä tervehtimässä senioritalossa asuvaa yksinäistä sukulaista tai tuttavaa, niin suosittelen lämpimästi. Siinä vaiheessa ihmisillä on usein liikaakin aikaa. Vierailu on varmasti yksin asuvalle vanhemmalle ihmiselle paljon arvokkaampi suhteessa kuin antajalle oman ajan lahjoittaminen, vaikka kiireistä olisikin.

Tässä asiassa muistan aina myös buddhalaisen opin, jonka mukaan aito onnellisuus saavutetaan vain hyvän jakamisella, antamisella ja auttamisella. Vanha ja hyvä viisaus, ja niin totta. Kannattaa kokeilla pyyteetöntä auttamista mahdollisimman usein. Siitä saa niin hyvän mielen, että jaksaa monta muuta asiaa helpommin. Totean myös usein, että kun antaa itse, saa kaiken hyvän aina jotain kautta moninkertaisesti takaisin. Ainakin niin onnekas olo on itselläni ollut taas viime aikoina.

Onnellisuudesta puheen ollen, yhtenä aamuna kirjoitin Instagramiin enemmän sisäisestä valosta. Tiedättehän niitä tyyppejä, jotka hymyilevät ja jakavat aina omaa sisäistä lämpöään. Rakastan sellaisia ihmisiä, heidän kykyään ja haluaan pitää yllä sosiaalista ilmapiiriä. On kuitenkin hyvä muistaa, että heilläkin on omat ala- ja ylämäkensä ja välillä on hyvä pysähtyä kysymään, miten heillä itsellään menee:

View this post on Instagram

As they say, always be kind, you never know what someone else is going through. The light in these pictures and November make me think of the light. Lack of light often makes everything heavier. But even in November, it is wonderful to run into a friend who radiates warmth. I love people whose inner light shines clearly. Those whose smile, warmth, joy, and kindness make others happier. I appreciate their willingness and ability to support the atmosphere on behalf of others, too. They play an important role in Finland's long winter, which can be challenging in many ways. However, it´s important to understand that their lives have the same ups and downs as everyone else. Still, they always have the power to smile and ask how everyone else is doing. Their smile, however, is not fake, but genuine and warmth – which at times may be their means of survival and to cope. They have the skill and desire to keep up and share beauty and warmth when many others would not be able to. They also have the skill of finding grains of gratitude and happiness every day, although they can simultaneously be collecting pieces internally. And both sides and emotions are equally true, sadness and warmth. It's important for all of us to remember that the always smiling neighbor, friend or relative may need our support. It's a good idea to give her a moment and ask if she would like to talk about herself more, maybe with a cup of tea. The pictures are from the Karpathos beach with the last sun rays of the day.

A post shared by @ inspirations_blogi on

Ja sitten kun innostuin taas jakamaan noita ihanan aurinkoisia kuvia Karpathokselta, niin en voinut olla julkaisematta tätä omaa lempivideopätkääni koko reissulta. Me molemmat Juliaanan kanssa RAKASTAMME koiria ja meinasimme haljeta onnesta, kun yhtenä ilatana nämä kaksi kaveria tulivat moikkaamaan meitä tyhjällä rannalla juuri kun olimme aloittamassa joogaamaan auringon laskiessa. Niiden teki ihan hirmuisesti mieli kömpiä joogapeitollemme leikkimään, mutta jännitys vei voiton:

Vähän jouluisampi dinneri

Eilen illalla tein illallista kahdelle hyvälle ystävälle – vähän jouluun vivahtavaa jo. Katoin mätileipäaineet alkupalaksi kuohuvan kanssa. Löysin muuten Citymarketista tosi hyvän jauhottoman leivän. Se on tehty tattarista, pellavansiemenistä, kvinoasta, auringonkukansiemenistä ja durasta. Alkuruoaksi käärin myös piparjuurituorejuustoa (Cantadou) porosiivuihin, tosi helppo ja hyvä alkuruokavinkki ihan sellaisenaankin.

Pääruoaksi paistelin lohimedaljongit ja lisukkeeksi kanelilla maustetut bataattiranskalaiset uunissa ja kylkeen tuoresalaattia.

Jälkkäriksi valitsin helpon vaihtoehdon; tuoreiden vadelmien ja pensasmustikoiden kanssa 3 kaverin Piparkakkujäätelöä. Se sopi hyvin teemaan, meidän 3 kaverin joulun tuoksuiselle dinnerille. Vaikka en itse käytä sokeria, niin tässä kohtaa tein pienen poikkeuksen, niin kuin aina välillä juhlissa tai kyläilyillä. Ja jäätelö oli tosi hyvää, niin kuin kaikki 3 Kaveri jäätelöt taitavat olla.

Maailma tuli taas vähän paremmaksi paikaksi ystävien kanssa. Tänä aamuna väsytti kuitenkin sen verran, että tein ihanan virkistävän aamumaskin, josta tuo ihan ensimmäinen videokin on.

Mitä muuten tykkäätte näistä blogin puolella jaettavista IG-väläytyksistä? Toistalua vai kivaa vaihtelua tännekin? Itse innoistuin ideasta, kun A-lehtien ihana tiimi kertoi, että tämä on teknisesti mahdollista. Jos tekin tykkäätte näistä, voisin jakaa IG-juttuja useamminkin ja myös pienempinä annoksina.

Kommentit (2)
  1. Tää instalinkitys on kiva idea – lisää näitä <3

    1. inspirations
      20.7.2020, 14:19

      Kiva kuulla että tykkäsit!<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *