Avohampurilainen eli broileriburgeri ilman kansia
Tarvitaanko hampurilaisiin kansia? Minusta ei. Maista vaikka – jos jätät hampparisämpylät kokonaan pois ja kokoat sisukset suurelle salaatinlehdelle tai vaikka vain lautaselle, on maku aivan sama. Oikeastaan vähän parempikin. Ei se maku sämpylöissä ole, ne vain oikeastaan laimentavat koko burgerin makua. Käsillä avohampurilaista on tietysti vaikeaa syödä eli tarvitset joko haarukan ja veitsen tai sitten voit tosiaan kääräistä koko paketin isoon salaatinlehteen.
Tähän hampurilaiseen tulee niin kiva makuyhdistelmä miedosta ja mehevästä broilerinpihvistä ja voimakkaasta fetasta, että se ei edes kaipaa kastikkeita. Mutta niin kuin hapurilaisissa aina, kannattaa hyödyntää omat niksit, vaikka juuri ne lempikastikkeet.
Avohampurilaiset sopivat myös gluteenittomaan ja täysin viljattomaan ruokavalioon. Fetalla terästetyissä broleriburgereissa on myös reilusti proteiinia.
Lisää kanaruokainspiraatioita löydät täältä.
Avohampurilainen eli broileriburgeri ilman kansia
400 g broilerinjauhelihaa
1 kananmuna
2 valkosipulinkynttä
paprikajauhetta
cayennepippuria
suolaa
öljyä paistamiseen
sipulia
fetaa
tomaattia
- Sekoita jauhelihaan käsin puristellen rikottu kananmuna, silputut valkosipulinkynnet ja mausteet.
- Paista pihvit pannulla molemmin puolin ja tarkista kypsyys.
- Lado lautaselle broileripihvit ja niiden päälle siivut sipulia, fetaa ja tomaattia.
- Tarjoa tuoresalaatin kanssa.