Arkipelastus: Kikhernenuudelit lohikastikkeella alle vartissa – nam!
Arki pärähti monessa kodissa taa käyntiin ja hyvät pikareseptit tulevat tarpeeseen. Tämä ateria syntyy tosiaankin ilman hosumistakin vartissa ja jos hääräät yksin myös lisukesalaatit ja pöydän kattamiset, on koko setti kasassa kevyesti puolessa tunnissa. Ja myös lupaan, että tästä pitävät kaikki, ainakin kaikki lohen ja pastan tai nuudelien ystävät. Tämä sopiikin melkein mihin tahansa tilanteeseen, arkiruoaksi tai vaikka treffi-illalliselle.
Parasta nopeuden ja maun lisäksi on ravinnetiheys. Kikhernenuudeleissa on paljon ravintoaineita ja tuplaproteiinit verrattuna melkein mihin tahansa proteiinipitoiseen ruokaan ja lohen hyvät öljyt hellivät tunneusti kaikkia solujamme.
Kikhernenuudelit lohikastikkeella alle vartissa
3-4:lle
Resepti
200 g kikhenrenuudeleita
vettä keittämiseen
oiiviöljyä
suolaa
300 g kylmäsavustettua lohta
1 kerma (tai vastaava)
pippuria
1 sitruuna
1 tilliruukku
Valmista nuudelit
- Laita vesi kiehumaan kattilaan.
- Keitä nuudelit kypsiksi ohjeen mukaan 4 minuutissa.
- Kaada vesi pois lävikon avulla ja palauta nuudelit kattilaat.
- Lisää nuudeleille oliiviöljyö ja suolaa ja sekoita.
Valmista samaan aikaan kastike
- Leikkaa lohi saksilla tai terävällä veitsellä sopiviksi suupaloiksi.
- Paista pannulla nopeasti oliiviöljyssä. Lohi on valmista heti kun se vaalenee.
- Kaada päälle kerma ja anna lämmetä.
- Mausta pippurilla (älä lisää suolaa, lohi on jo suolaista)
- Silppua päälle tilli ja purista sitruunan mehu.
Nauti nuudelit ja lohikastike tuoresalaatin kanssa. Tuoreet kasvikset ovat ravinnerikkaita jo itsessään, mutta lisäksi auttavat ruoan ravintoaineiden imeytymistä ja lisäävät elimistön hyvää bakteerikantaa.