Aktiiviloma-ajatuksia (+Havaijin Hanauma Bay-ranta ja Koko Head-hiking)

Aktiiviloma-ajatuksia

Kuvasatsin rantakuvat ovat Havaijin Oahulta Hanauma Bayltä. Se on yksi ainoista Havaijin maksullisista rannoista (sisäänpääsy n. 6 dollaria), mutta varmasti sen arvoinenkin. Samaan hintaan kuuluu myös video, jossa kerrotaan rannasta ja sen korallien suojelusta. Rannan kirkkaissa vesissä näkee paljon kaloja kaikissa väreissään ja voi myös bongata merikilpikonnia.

Hiking-kuvat ovat ihan siitä vierestä, Koko Head-hikingistä, joka kuuluu Havaijin must do-listalle. Ei ehkä kaikkein huonokuntoisimmille kuitenkaan: kraaterin huipulle pääsee kiipeämällä 1 048 porrasta. Huipulla maisemat ja upea auringonlasku ovat joka askeleen arvoiset.

Kuvat ovat tyttären Havaijin kokoelmista  ja niitä katsellessa nousee taas matkakuume ja varsinkin ajatukset aktiivimatkasta taas pintaan.

Aktiiviloma-ajatuksia

Vaikka Suomen kesä on ihana, puraisee aina kevään aikana minua myös matkakärpänen. Varsinkin nyt, kun odotamme vielä poikaakin saapuvaksi kotiin maailmalta ensi kuussa, olisi ihan parasta lähteä yhdessä reissuun vain nauttimaan ja voimaan hyvin.

Vuosia sitten otimme perheen kanssa äkkilähdön aika sokkona ja päädyimme hotelliin, joka tarjosi koko päiväksi aktiviteetteja kaiken ikäisille. Vaikkei aktiivinen liikkuminen ollutkaan sporttisen perheemme lomasuunnitelmissa etukäteen, sitä tuli harrastettua päivittäin eri muodoissa ja lomaliikunta pääsi hämmästyttämään positiivisesti. Kun päivisin oli uinut, pelannut rantalentistä, vesijumpannut ja käynyt salillakin, tuli hotellin hyvästä ruokatarjonnasta valittua myös ihania ja terveellisiä herkkuja. Tuolta lomalta palasimme kotiin rentoutuneina ja täynnä energiaa. Akut olivat latautuneet paljon paremmin kuin pelkän oleskelun jälkeen.

Aktiivisia lomia olemme harrastaneet siitä lähtien. Tai oikeastaan tosi monipuolisia. Sellaisia, joissa treenataan, löhötään ja nautitaan auringosta, tutustutaan ympäristöön ja syödään hyvin, mahdollisuuksien mukaan paljon tuoretta ja paikallista ruokaa.

Sellainen loma on nytkin mielessä. Kuinka ihanaa olisi käydä alkukesästä heittämässä talviturkki kirkkaissa vesissä, helliä itseään raikkaassa ilmassa ja auringossa. Päivisin voisi liikkua ja  ehkä vielä palautua hieronnassa tai hoidoissa –  ja illalla nauttia auringonlaskusta ja istua yhdessä pitkiä illallisia koko perheen kesken. Ihan parasta ♥

Perjantaifiiliksistä ja matkahaaveiluiden keskeltä superihanaa viikonlopun alkua!!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *