Aivot eivät rekisteröi kieltosanoja, keskity siihen mitä haluat elämääsi

Aivot eivät rekisteröi kieltosanoja

Tiedämme monella tasolla, että ajatuksemme ohjaavat toimintaamme ja realisoituvat aidoiksi tapahtumiksi elämässämme. Tästä on paljon sanontoja ja erilaisia mietelauseita, tyyliin ”Saat mitä ajattelet” tai ”Ole varovainen, mitä toivot, voit vielä saada sen” jne. Vanhat sanonnat perustuvat kokemuksiin. Universumi reagoi ajatteluumme. Mikä tärkeintä, omat aivomme, oma mielelle, ajattelumme, hermostomme ja koko toimintamme ohjautuu oman ajattelumme perusteella. Ajattelumme on kuin oman elämämme komentokeskus ja me itse vaikutamme todella paljon omaan tulevaisuuteemme.

Valitettavan usein kuitenkin ajattelua hallitsevat ne asiat, joita ei haluta tapahtuviksi, tai joita pelätään tai jopa inhotaan. Valitettavasti niilläkin ajatuksen kohteilla on taipumus toteutua.

Tähän perustuu jo joogien tuhansia vuosia vanha mantrojen hokeminen; rauhoita mielesi, keskitä se vaikka hokemalla positiivisuutta ja hyvää tuottaviin lauseisiin ja ajatuksiin. Jätä kokonaan taka-alalle asiat, joita et halua elämääsi, koska ajattelemalla niitä oikeastaan kutsut juuri ne luoksesi.

Samaan perustuu myös oikeastaan kaikkien menestyneiden businessgurujen teoriat ja opit. Keskitä tekemisesi, puheesi, aikasi ja ajattelusi asioihin, jotka vievät sinut kohti menestystä, kohti haluamaasi tavoitetta. Siten kylvät mielessäsi, puheissasi ja ympäristössäsi myönteisyyttä ja menestystä.

Sama ajattelu todetaan usein parantavaksi. Sairastuessa ei kannata keskittyä sairauteen, vaan visualisoida itsensä terveeksi, energiseksi ja hyvinvoivaksi. Silloin antaa omalle keholle ja mielelle oikeita työkaluja parantaviin prosesseihin.

Suomen kielessä sana myönteinen käsitetään usein väärin. Se ei tarkoita vain positiviisia ja hyvinä pidettäviä asioita. Se tarkoittaa myötäilemistä, samansuuntaista, myötäpäiväistä. Myönteisen ajattelun voimalla tarkoitetaan juuri sitä, että kun ajattelet sitä mitä haluat (etkä sitä mietä et halua), edistät elämäsi oikeaa eli myönteistä suuntaa.

Aivot eivät rekisteröi kieltosanoja, keskity siihen mitä haluat elämääsi

Helpointa on ajatella, että aivot ja universumi eivät ymmärrä kieltosanoja. Ne ovat mitättömiä, merkityksellisiä välisanoja. Muut sanat ja lauseet ovat merkityksellisiä. Siksi kieltosanoja sisältävät lauseet ”En halua enää nähdäkään sitä” tai ”Inhoan, kun hän sanoo minulle noin” pitäisi korvata myönteisillä lauseilla ”Haluan kokea juuri tätä” ja ”Arvostan siitä, kun hän tekee näin”.

On tärkeintä ajatella niitä asioita, joita elämäänsä haluaa. On tärkeää ja tarpeellista käyttää aikaamme haaveilemiseen, unelmoimiseen ja tavoitteidemme ajattelemiseen. Mitä enemmän ohjelmoimme itseämme siihen suuntaan, sen varmemmin ovet aukeavat uusille mahdollisuuksille ja toteutamme pieniä ja suuriakin unelmiamme.

 

Kommentit (2)
 1. Siiri Kiviharju
  7.3.2018, 09:21

  Tosi ihana postaus ja mielettömän kauniita kuvia! Itse tarvitsen aikaa unelmointiin ja juuri tavoitteiden ajattelemiseen. Koen sen äärimmäisen kannustavana ja terapeuttisena. Kirjoitan usein unelmiani paperille, kerron ne ääneen tai listailen omassa blogissani. Aina saa ja kannattaakin unelmoida! 🙂

  http://www.siirikiviharju.com

  1. inspirations
   7.3.2018, 20:54

   Hei Siiri, ihan samaa mieltä olen. Unelmat ovat tärkeitä, niiden ajattelemisesta ja niistä puhumisesta tulee hyvä mieli… ja moni niistä voi pikkuhiljaa muuttua ihan todeksikin <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *