Aamut ovat parhaita

Aamut ovat parhaita

Useimmat aamut täällä Floridassa ovat alkaneet niin, että minä ja mies hyppäämme pyörien selkään ja tytär juoksulenkkareihin. Juliaana juoksee niin kovaa, että meille on ihan kunnon liikuntaa heittää pyörällä sama lenkki.

Yleensä teemme aika samanlaisen lenkin suoraan rantaan ja kiertotietä takaisin. Yhdessä kohdassa on pieni leveän joen ja tiheän viidakkomaisen metsän reunustama kävely- ja pyörätie, jossa on useassa kohdassa liikennemerkkejä, joissa varoitetaan että paikalla on usein alligaattoreita, ja niitä ei pidä ruokkia. (Millä niitä muuten edes ruokittaisiin??!!). Ei ole vielä joesta onneksi noussut silmäparia.

Suomen kaamoksen jälkeen parasta aamuissa on valo. Sitä olen kaivannut. Ja palmut, niillä on rauhoittava vaikutus.

Valon, palmujen ja meren lisäksi aamuisin ilahduttavat ystävälliset ihmiset. Amerikkalaiset osaavat ottaa toiset ihmiset huomioon kaikissa kohtaamisissa ja tervehtiä ja jutella vastaantuleville lenkkipolullakin.

Punta Gorda on Floridan länsirannalla oleva kaunis pieni kaupunki, jossa amerikkalaisen epätyypilliseen tapaan on helppo kävellä ja pyöräillä kaikkialle. Lenkkipoluilla tulee usein vastaan kaikenikäisiä hymyileviä ulkoilijoita.

Aamut ovat parhaita

Nämä kuvat ovat ihan ensimmäiseltä tai toiselta aamulta, jolloin oli vielä aika viileää ennen kuin aurinko nousi kunnolla, sen jälkeen ollaan saatu nauttia trooppisen lämpimistä aamuistakin.

Juuri nyt on taas viileämpää keliä tiedossa seuraavat pari päivää ja meillä on ajatukena ajella Tampan taidemuseoon ja muutamaan muuhun kiinnostavaan kohteeseen. Emme ole tehneet liikaa suunnitelmia, vaan elelemme täällä kelin ja fiiliksen mukaan.

Aamuista nauttiminen on ollut niin parasta, että sitä yritän jatkaa kotiin palattuammekin. Välttämättä valoa ja varsinkaan palmuja ei ole tarjolla, mutta ainakin aamujoogaa voi tehdä taas missä vain.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *