Salaattimaljat parmankinkusta alkupaloiksi tai valmistujaisjuhliin
Salaattimaljat parmankinkusta käyvät helposti moneen kesän juhlaan. Alkupalat grillijuhliin (kuten meillä eilen pojan synttäreillä) tai vaikka ensi viikon valmistujien juhlintaan syntyvät helposti muutamasta tuoreesta ainesosasta. Pienellä porukalla yhdessä tehdessä näitä syntyy ihan hetkessä isompikin määrä, kun mitään kypsyttämistä tai odotteluvaiheita ei ole, kuten monissa suolaisissa juhlatarjottavissa.
Näyttävyys tulee astioista, joiksi sopiva hyvin vaikka reilumman kokoiset jalalliset viinilasitkin. Hyvä ja kaunis valmiiksi annosteltu salaatti on raikas vaihtoehto tai lisä suolaisille leivonnaisille.
Hunajamelonit ja avokadot kuoritaan ja leikataan sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Astioiden pohjalle nostellaan salaattia, sekin valmiiksi sopivan kokoisina paloina, että syöminen on helppoa ja siistiä. Salaatin päälle lorautetaan hieman oliiviöljyä ja myllystä pippuria.
Päälle asteellaan avokado- ja hunajamelonipalat, parmankinkkusuikaleet ja oman maun mukaisia cashew-pähkinöitä. Itse käytin näissä hunajan makuisia. Sekoituskin tekee kokonaisuudesta kiinnostavan. Silloin osa pähkinlistä voi olla maultaan vaikka vahvaa chiliä ja osa hunajaa. Veitsiä ei tarvita, vaan tarjoiluvälineiksi riittää tavalliset tai jälkiruokahaarukat.
Salaattimaljat parmankinkusta
salaatinlehtiä revittynä
oliiviöljyä, pippuria
hunajamelinia lohkoina
avokadoa paloina
maustettuja (esim. hunaja) cashew-pähkinöitä