Salaattimaljat parmankinkusta alkupaloiksi tai valmistujaisjuhliin

Salaattimaljat parmankinkustameloni kinkku

Salaattimaljat parmankinkusta käyvät helposti moneen kesän juhlaan. Alkupalat grillijuhliin (kuten meillä eilen pojan synttäreillä) tai vaikka ensi viikon valmistujien juhlintaan syntyvät helposti muutamasta tuoreesta ainesosasta. Pienellä porukalla yhdessä tehdessä näitä syntyy ihan hetkessä isompikin määrä, kun mitään kypsyttämistä tai odotteluvaiheita ei ole, kuten monissa suolaisissa juhlatarjottavissa.

Näyttävyys tulee astioista, joiksi sopiva hyvin vaikka reilumman kokoiset jalalliset viinilasitkin. Hyvä ja kaunis valmiiksi annosteltu salaatti on raikas vaihtoehto tai lisä suolaisille leivonnaisille.

hunajameloniSalaattiOiiviöljy

Hunajamelonit ja avokadot kuoritaan ja leikataan sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Astioiden pohjalle nostellaan salaattia, sekin valmiiksi sopivan kokoisina paloina, että syöminen on helppoa ja siistiä. Salaatin päälle lorautetaan hieman oliiviöljyä ja myllystä pippuria.

Päälle asteellaan avokado- ja hunajamelonipalat, parmankinkkusuikaleet ja oman maun mukaisia cashew-pähkinöitä. Itse käytin näissä hunajan makuisia. Sekoituskin tekee kokonaisuudesta kiinnostavan. Silloin osa pähkinlistä voi olla maultaan vaikka vahvaa chiliä ja osa hunajaa. Veitsiä ei tarvita, vaan tarjoiluvälineiksi riittää tavalliset tai jälkiruokahaarukat.

Alkupala-astiaAlkupalamalja Alkupalat Annokset      TarjoiluastiatAlkuapalat tarjolla

Salaattimaljat parmankinkusta

salaatinlehtiä revittynä

oliiviöljyä, pippuria

hunajamelinia lohkoina

avokadoa paloina

maustettuja (esim. hunaja) cashew-pähkinöitä

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *