Lempeän tulinen Beanit-bataattigulassi
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy
Ihanan värinen Beanit-bataattigulassi hellii monia aisteja. Kaunis annos on herkullinen ja se tuoksuu lämpimiltä mausteilta.
Lempeän tulinen kasviskeitto on todella helppo valmistaa ja se on jopa yllättävän täyttävää, koska Beanit Härkäpapusuikaleissa on enemmän proteiinia kuin esimerkiksi kanassa. Beanitin maku on ihana, miedon pähkinäinen, ja se sopii hyvin keittoihinkin. Beanitit paistetaan pannulla pikaisesti pinnalta rapeiksi, mutta sisältä ne jäävät sopivan pehmeiksi.
Nyt liikkeellä on monenlaisia taudinaiheuttajia. Kevätkelit ovat tuoneet myös siitepölyt lisäämään tukkoisuutta. Beanit-bataattigulassi on ihanaa lohturuokaa myös potilaille. Chili, inkivääri ja valkosipuli ovat hyvää luonnonlääkettä vastustuskyvylle. Monissa kulttuureissa on tapana tehdä flunssapäivinä kunnon tulinen soppa. Tämän tavan opin aikoinaan vaihto-oppilaana ja se on ollut meilläkin tapana siitä asti.
Toki mausteiset keitot ovat herkkua aina muulloinkin. Tuntuu, että ne sopivat “erityisen hyvin” vähän joka tilanteeseen ja keliinkin. Me olemme saaneet jo pari kuukautta nauttia elämästä rantatalossa. Viime päiviä on hallinnut kolea pohjoistuuli. Minusta tulinen keitto kruunaa juuri tuulisen päivän. Toisaalta nyt kotoilukautena suljen välillä silmäni ja muistelen matkoja kaukaisiin maihin. Kuinka hyvin mausteiset keitot sopivatkin myös vaikka Meksikon paahteeseen ja Thaimaan helteeseen.
Ruoka on ehdottomasti yksi tämän hetken suurimpia nautintoja. Juuri nyt on kivaa ja hyödyllistä suunnitella useamman päivän ruoat etukäteen, tehdä kunnon kauppalista ja ostaa ruokaa mahdollisimman pitkäksi ajaksi, jolloin kauppakäyntejäkin saadaan harvenettua. Törmäsin tänään kauniiseen viikon ruokasuunnitelmapohjaan, johon voi täyttää etukäteen ateriat joka päivälle ja viereen niihin liittyvän kauppalistan. Tämän Weekly meal planin voi printata itselleen ilmaiseksi täältä.
Tämänkin reseptin ja aineslistan löydät alta. Ja täältä taas löydät helposti myös kaikki blogin aikaisemmatkin reseptit Beanit Härkäpapusuikaleista sekä muista herkullisista härkäpaputuotteista.
Lempeän tulinen Beanit-bataattigulassi
Ainekset
- 2
- Bataattia
- 1 pkt
- Beanit Härkäpapusuikaleita
- 2 rkl
- Härkisrouhetta jauhettuna tai kaurajauhoja (Muutkin jauhot käyvät yhtä hyvin)
- 2
- Sipulia
- 2
- Sellerinvartta
- 1
- Punainen paprika
- 5
- Valkosipulinkynttä
- 1,5
- Punaista chiliä
- Tuoretta inkivääriä (Noin kahden peukalonpään kokoinen pala)
- 0,5 dl
- Oliiviöljyä
- 4
- Laakerinlehteä
- 3 rkl
- Paprikajauhetta
- 1 rkl
- Juustokuminaa
- 1,5 l
- Kasvislientä
- Suolaa ja pippuria
- 4 rkl
- Tomaattipyrettä
Tee näin:
- Pilko bataatit, sipulit, paprika ja selleri sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
- Kaada oliiviöljy kattilan pohjalle ja lisää pilkotut kasvikset joukkoon.
- Hienonna chili, valkosipuli ja inkivääri ja lisää joukkoon.
- Keitä kasvisliemi valmiiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kypsennä kasviksia hetki, kunnes ne ovat hiukan pehmenneet (noin 7 minuuttia).
- Lisää joukkoon tomaattipyre, paprikajauhe ja juustokumina sekä jauhettu Härkisrouheseos (tai vaihtoehtoinen jauho).
- Kypsennä vielä hetki, ja lisää sitten joukkoon kasvisliemi sekä laakerinlehdet.
- Paista Beanit Härkäpapusuikaleet pannulla sopivan rapeiksi.
- Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes bataatit ovat kypsiä.
- Lisää rapeat Beanit Härkäpapusuikaleet kattilaan.
- Lisää suolaa ja pippuria oman maun mukaan.
- Tarjoile tuoreen persiljan tai esimerkiksi lipstikan kanssa.
Thanks for the post!
Thank you for you comment – and for stopping by, I’m glad you liked the post.