Helppo päärynäjuustokakku joulupöytään
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy
Jouluun on alle viikko! Taas huomaa, kuinka nopeasti aika kuluu. Joulu on aina samaan aikaan, mutta näin viikkoa ennen huomaa yhtäkkiä miten nopeasti se taas tulee. Helpot reseptit ovat jouluvalmistelujen pelastajia.
Koska vietämme jo kolmatta perhejoulua Floridassa, lähempänä poikamme opiskelupaikkaa, ehdimme jo joulukuun alussa nauttimaan perinteisistä jouluruoista kotona ja kokeilemaan myös uusia herkkureseptejä.
Tämä juustokakku on todellinen kiireisen herkuttelijan pelastus. Se on myös raakakakku eli ei vaadi ollenkaan kyspytystä. Kakku on todella riittoisa, koska raakakakku on täynnä raikkaita, aitoja ja terveellisiä raaka-aineita ja pieni pala on juuri sopiva jälkiruoka joulupöytään tai herkkuhetkeen glögin kanssa.
Raikas päärynä ja tuoksuvat jouluiset mausteet ovat ihana yhdistelmä. Raakakakun pohjan ”taikina” vamistetaan Härkäpapu Granolasta, taateleista ja mantelijauhoista. Täyteessä on päärynän ja mausteiden lisäksi mascarponea. Muutama tunti jääkaapissa riittää kakun jähmettymiseen, eikä liivatettakaan tarvita.
Voit katsoa kaikki blogin Härkäpapu Granola reseptit sekä muut ihanat herkut Härkis® sekä Beanit® tuotteista täältä.
Helppo päärynäjuustokakku joulupöytään
Ainekset
- Täyte
- 400 g
- Mascarponea
- 1
- Päärynä
- 2 tl
- Kanelia
- 2 tl
- Kardemummaa
- 2 tl
- Neilikkaa
- Pohja
- 2 dl
- Härkäpapu Granolaa
- 2 dl
- Mantelijauhoja
- 250 g
- Taateleita
- 1 tl
- Kanelia
- 1 tl
- Kardemummaa
- Koristeluun
- 2 rkl
- Sulatettua suklaata
- 3 rkl
- Härkäpapu Granolaa
Tee näin:
- Valmista pohja: jauha 2 dl Härkäpapu Granolaa jauhoksi tehosekoittimessa. Lisää joukkoon taatelit, mantelijauho, 1 tl kanelia ja 1 tl kardemummaa.
- Painele ”taikin” kakkuvuoan pohjalle tasaisesti.
- Valmista täyte: soseuta päärynä tehosekoittimessa.
- Sekoita kulhossa soseutettu päärynä, mascarpone, 2 tl neilikkaa, 2 tl kanelia ja 2 tl kardemummaa.
- Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
- Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 2,5 h.
- Koristele sulatetulla suklaalla ja Härkäpapu Granolalla.