Maukkaat aamiaissämpylät granolalla ja porkkanalla
Kaupallinen yhteistyö: Verso Food Oy
Ihanan aurinkoista talvipäivää kaikille! Viikonloppuun on jälleen kuulunut nautiskelua, ulkoilua ja töitä. Ja hyvää ruokaa tietenkin, kuten nämä herkulliset sämpylät granolalla ja porkkanalla. Se taitaakin kuulua tuohon nautiskeluun. Meillä on myös kaksi ihanaa hoitokoiraa kylässä, Aapo ja Sienna. On käsittämätöntä, kuinka paljon hyvää mieltä lemmikit saavatkaan aikaan. Koirat ovat kauhistelleet lähes parinkymmenen asteen pakkasia. Etenkin Aapo, joka on Espanjasta tuotu rescue-koira. Lumi tuntuu edelleen kahdeksan vuoden Suomessa olon jälkeen vähän liian kylmältä pikkutassuihin.
Viikonloppujen nautiskeluun kuuluu myös herkulliset myöhäiset aamupalat, eikö? Tänään tarjolla oli ikisuosikkeja, eli banaanilettuja. Eilen Juliaana leipoi granolaporkkanasämpylöitä.
Te lukijatkin taidatte tykätä paljon sämpylöistä, koska niiden reseptit ovat niin suosittuja, viimeksi joulukuinen mehevien viljattomien sämpylöiden resepti. Tässä siis tulossa jatkoa. Vaikka sämpylät ovat aina varma aamupalapöydän herkku, olivat nämä ihan erityisen maukkaita. Rakenteeltaan nämä sämpylät ovat todella pehmeitä ja maku on ihanan makeahko. Kannattaakin ehkä leipoa samantien tupla-annos, koska nämä herkkupalat hupenevat pöydästä varmasti nopeasti jo lämpimäisinä.
Maukkaat ja suussasulavat aamupalapöydän herkut ovat myös täynnä terveellisiä ravintoaineita. Lisäksi sämpylät ovat täysin gluteenittomia ja niissä on paljon vähemmän nopeita hiilareita kuin perinteisissä sämpylöissä. Tämä resepti on myös maidoton eli sopii todella monelle. Toki voit myös soveltaa reseptiä ja korvata esim. mantelijauheen haluamillasi jauhoilla ja mantelimaidon vaikka maidolla.
Maukkaat aamiaissämpylät granolalla ja porkkanalla
2 raastettua porkkanaa
4 dl mantelijauhoja
1 dl chia-jauhoja
2 dl hunajaa
3 dl kauramaitoa
25 g psylliumia
25 g tuorehiivaa
1 rkl sitruunanmehua
1 tl suolaa
0,5 dl voita (korvaa vegeversiossa oliiviöljyllä)
seesaminsiemeniä koristeluun
- Sekoita kauramaito, jogurtti ja sitruunanmehu keskenään.
- Lämmitä kädenlämpöideksi ja lisää joukkoon hiiva, hunaja, psyllium ja 1 dl Härkäpapugranolaa.
- Anna seistä n. 10 minuuttia.
- Jauha 2 dl Härkäpapugranolaa tehosekottimella jauhoksi.
- Raasta porkkanat.
- Yhdistä loput kuivat (manteli- ja chiajauhot sekä granolajauhe) aineet keskenään.
- Lisää kuivat aineet taikinan ja sekoita hyvin lusikalla tai taikinakauhalla.
- Lisää sula voi ja porkkanaraaste ja sekoita.
- Pyörittele taikinasta sämpylöitä pellille ja ripottele seesaminsiemeniä niiden päälle.
- Anna kohota ainakin 30 min.
- Paista 225 asteessa noin 20 min.
Lisää maukkaita Härkis- ja Härkäpapureseptejä löydät täältä.