VIDEO: Rapujuhlat – helppo ja näyttävä kattaus
RAPUJUHLA-AIKA on nyt parhaimmillaan elokuun alkaessa. Rapujen syönti on hauskaa ja rapupöydästä saa helposti näyttävän. Tämän kertainen videoinspiraatio onkin rapupöydästämme:
Käy liittymässä blogin Youtube-kanavaan täällä ja saat aina tiedot uusista videoista!
Rapuja varataan reilu 10 kpl henkeä kohden. Meillä kaikki rakastavat rapuja ja tällä kertaa rapujen lisäksi ei tehty toista ruokaa. Siksi varasin rapuja 15-20 kpl jokaiselle ja rapujen jälkeen söimme vain kevyen, marjaisan jälkiruoka.
Hyväksi testatut VHH-Rapujuhlien menu-ideat:
(linkit aiempiin postauksiini, joissa tarkemmat ohjeet kuvineen)
1. Ravut pääruuan jälkeen
Lohimedaljongot, kermainen kanttarellikastike ja höyrytetty kukkakaali
Rapupöytä
Mansikoita ja mascarpone-vaahtoa
2. Ravut alkuruuaksi
Aluksi samppanjaa ja rapupöytä
Muurikassa paistetut karitsanfileet ja vihannekset
Marjoilla koristellut melonit
Juomat
Omat suosikkijuomani rapupöydässä ovat jääkylminä:
- sitruunalla ja yrteillä maustettu vesi
- kuiva kuohuva
- kuiva ja aromikas valkoviini
Tällä kertaa olin säästellyt blogiin saamani Live-a-Little Wildly Wicked White -viinin rapuöytään, johon se sopikin erinomaisesti. Tämä kuiva, hapokas ja sitruunainen luomuviini on jo nimeältään ja ulkoasultaan tarppeksi hilpeä rapujuhliin ja sopii niihin aromeiltaankin hienosti.
Iloisia elokuisia rapujuhlia!